3 MAI 2006. - Arrêté royal portant approbation de la modification des statuts de « ACERTA Caisse d'Allocations familiales »

ALBERT II, Roi des Belges,

A tous, prÈsents et ‡ venir, Salut.

Vu les lois coordonnÈes relatives aux allocations familiales pour travailleurs salariÈs, notamment l'article 26, alinÈa 3;

Vu la dÈcision de l'assemblÈe gÈnÈrale extraordinaire de ´ ACERTA Caisse d'Allocations familiales ª du 14 dÈcembre 2005;

Sur la proposition de Notre Ministre des Affaires sociales,

Nous avons arrÍtÈ et arrÍtons :

Article 1er. Est approuvÈe la modification des statuts de ´ ACERTA Caisse d'Allocations familiales ª telle qu'adoptÈe par dÈcision de son assemblÈe gÈnÈrale extraordinaire du 14 dÈcembre 2005.

Art. 2. Notre Ministre des Affaires sociales est chargÈ de l'exÈcution du prÈsent arrÍtÈ.

DonnÈ ‡ Bruxelles, le 3 mai 2006.

ALBERT

Par le Roi :

Le Ministre des Affaires sociales,

R. DEMOTTE

Bijlage

ACERTA Kinderbijslagfonds, vereniging zonder winstoogmerk

STATUTEN

HOOFDSTUK 1. - Benaming, zetel, doel en duur

Benaming

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam ´ ACERTA Kinderbijslagfonds ª. De naam van de vereniging luidt in het Frans : ´ ACERTA Caisse d'Allocations Familiales ª, en in het Duits : ´ ACERTA Kinderzulagenkasse ª.

Zetel en gerechtelijk arrondissement

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2610 Antwerpen (Wilrijk), Sneeuwbeslaan 20, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De algemene vergadering is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van het Nederlands taalgebied van BelgiÎ.

Administratieve zetels of bijhuizen kunnen in andere plaatsen van het land worden opgericht, bij beslissing van de algemene vergadering.

Doel

Art. 3. De vereniging heeft als doel de uitbetaling van de kinderbijslag, het kraamgeld en de adoptiepremie te verzekeren aan de werknemers van haar leden, overeenkomstig de toepasselijke wetgeving.

Om dit doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen.

Duur

Art. 4. De duur van de vereniging is onbepaald.

HOOFDSTUK II. - Lidmaatschap

Aantal, Klassen en Hoedanigheid

Art. 5. Het aantal leden mag niet minder zijn dan de minima bepaald bij of krachtens de gecoˆrdineerde wetten betreffende de kinderbijslag voor loonarbeiders (namelijk vijftig die samen tenminste drie duizend personen aan den arbeid bezigen).

De leden worden ingedeeld in gewone leden en leden-bestuurders.

De leden-bestuurders zijn de leden van de vereniging, al dan niet werkgever, die lid zijn van de raad van bestuur van het kinderbijslagfonds.

De leden-bestuurders van de vereniging zijn ingedeeld in twee klassen, klasse A en klasse B, met een gelijk aantal leden in elke klasse. De rechten van beide klassen worden bepaald in deze statuten.

Kan worden voorgedragen en aanvaard als lid-bestuurder van klasse A (´ A-leden ª), het kandidaat-lid dat gezamenlijk wordt voorgedragen door de raad van bestuur of andere beleidsorganen van VKW Synergia vzw en VKW Limburg vzw.

Kan worden voorgedragen en aanvaard als lid-bestuurder van klasse B (´ B-leden ª), het kandidaat-lid dat wordt voorgedragen door de raad van bestuur of andere beleidsorganen van de feitelijke vereniging Boerenbond.

In geval van ontslag, uitsluiting of verlies van lidmaatschap om welke reden dan ook van een lid-bestuurder van ÈÈn van beide klassen, aanvaardt de raad van bestuur een nieuw lid uit een lijst voorgedragen door de bestuurders van de klasse waartoe het eerste lid behoorde, dat aan de in dit artikel vermelde hoedanigheidvereisten voldoet, teneinde de pariteit tussen beide klassen te vrijwaren. De raad van bestuur beslist tot aanvaarding binnen de veertien dagen na de voordracht, die per aangetekende brief wordt gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur en bij ontstentenis aan de ondervoorzitter, die hiervoor beiden woonst kiezen op het adres van de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Toelating

Art. 6. Tot de vereniging kan als gewoon lid toetreden, bij wege van aanvaarding door de raad van bestuur, elke werkgever, natuurlijke of rechtspersoon, die onder de toepassing valt van de gecoˆrdineerde wetten betreffende de kinderbijslag van loonarbeiders, ongeacht de streek waartoe hij behoort. De aansluiting mag niet geweigerd worden aan een werkgever die er zich toe verbindt alle bepalingen van de statuten en reglementen na te leven, op voorwaarde dat hij bij geen ander kinderbijslagfonds uitgesloten werd wegens tekortkoming aan zijn verplichtingen. Een aanvraag tot toetreding gebeurt door een eenvoudig schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur.

Ontslag en uitsluiting

Art. 7. Elk lid kan, bij eenvoudig schriftelijk verzoek gericht aan de raad van bestuur zijn ontslag indienen, mits inachtname van een vooropzeg van ten minste dertig dagen.

Dit ontslag heeft uitwerking op het einde van het kwartaal in de loop waarvan de termijn van vooropzeg eindigt. Een gewoon lid kan evenwel geen ontslag nemen binnen een termijn van vier jaar na aansluiting.

Elk lid kan door de algemene vergadering, beslissend met een meerderheid van twee derde van de uitgebrachte stemmen, uit de vereniging worden gesloten. Het geviseerde lid dient door de algemene vergadering te worden gehoord. De beslissing zal met een aangetekend schrijven aan het uitgesloten lid worden meegedeeld. De uitsluiting gaat in op het einde van het kwartaal in de loop waarvan de betekening werd ontvangen.

Uitsluiting is enkel mogelijk t.a.v. die leden die nalaten de aanvullende bijdrage te betalen zoals voorzien in artikel 38, ß 2, 1ste lid, van de samengeordende wetten betreffende de kinderbijslag voor loonarbeiders.

Het lidmaatschap van een lid-bestuurder eindigt van rechtswege bij overlijden, bij verlies van de hoedanigheid op grond waarvan hij werd voorgedragen overeenkomstig artikel 5 van deze statuten, alsook op de dag van de jaarvergadering die voorafgaat aan het bereiken van de leeftijd van 65 jaar.

Rechten en plichten

Art. 8. Naast (i) de bedragen die...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT