Oproep tot kandidaatstelling raadslid (m/v) Raad voor vergunningsbetwistingen De Vlaamse Regering deelt mee dat een functie van raadslid van de Raad voor vergunningsbetwistingen open verklaard wordt.

Oproep tot kandidaatstelling raadslid (m/v)

Raad voor vergunningsbetwistingen

De Vlaamse Regering deelt mee dat een functie van raadslid van de Raad voor vergunningsbetwistingen open verklaard wordt.

Functiecontext :

Krachtens de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (VCRO) die op 1 september 2009 in werking is getreden, werd de Raad voor vergunningsbetwistingen opgericht.

De Raad is een administratief rechtscollege dat uitspraak doet over beroepen die worden ingesteld tegen :

  1. vergunningsbeslissingen, zijnde uitdrukkelijke of stilzwijgende bestuurlijke beslissingen, genomen in laatste administratieve aanleg, betreffende het afleveren of weigeren van een stedenbouwkundige of verkavelingsvergunning;

  2. valideringsbeslissingen, zijnde bestuurlijke beslissingen houdende de validering of weigering tot validering van een as-builtattest;

  3. registratiebeslissingen, zijnde bestuurlijke beslissingen waarbij een constructie als "vergund geacht" wordt opgenomen in het vergunningenregister, of waarbij dergelijke opname geweigerd wordt.

    Na de publicatie in het Belgisch Staatsblad op 30 november 2009 van het door de Vlaamse Regering op 20 november 2009 bekrachtigd reglement van orde is de Raad effectief opgestart.

    De Raad bestaat in beginsel uit vijf raadsleden, waarvan 1 voorzitter die jaarlijks uit hun midden wordt verkozen. De Raad wordt bijgestaan door twee griffiers, vijf adviseurs en administratief personeel.

    De website van de Raad is terug te vinden op www.rvvb.be

    Aanbod :

    De raadsleden worden benoemd voor het leven.

    De raadsleden ontvangen de bezoldiging, de toelagen en de vergoedingen die gelden in hoofde van de graad van secretaris-generaal bij de Vlaamse overheid (met uitzondering van mandaattoelagen en managementtoelagen), als daar zijn :

    - toelagen voor prestaties buiten de normale arbeidstijdregeling;

    - reis-, maaltijd- en hotelvergoeding voor binnenlandse dienstreizen;

    - de terugbetaling van kosten voor buitenlandse dienstreizen;

    - de vergoeding voor begrafeniskosten;

    - woon-werkverkeer met het openbaar vervoer;

    - toekenning van een fietsvergoeding;

    - woon-werkverkeer voor personen met een handicap;

    - tegemoetkoming stoffelijke schade;

    - hospitalisatieverzekering;

    - rechtsbijstand;

    - breedbandaansluiting;

    - maaltijdcheques.

    De huidige maandelijkse brutoaanvangswedde, bij tien jaar nuttige ervaring, bedraagt 7.241,26 euro.

    Het ambt van raadslid wordt voltijds uitgeoefend.

    Het ambt is onverenigbaar met bezoldigde beroepsactiviteiten, functies...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT