20 FEBRUARI 2009. - Bijzonder decreet tot inrichting van de Vlaamse autonome hogeschool Hogere Zeevaartschool en tot overdracht van de inrichtende macht van het hoger zeevaartonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (1)

Het Vlaams Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Bijzonder decreet tot inrichting van de Vlaamse autonome hogeschool Hogere Zeevaartschool en tot overdracht van de inrichtende macht van het hoger zeevaartonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Dit bijzonder decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

Art. 2. Er wordt een openbare instelling met rechtspersoonlijkheid onder de benaming Vlaamse autonome hogeschool Hogere Zeevaartschool opgericht, waarvan het statuut bij of krachtens dit decreet wordt bepaald.

Art. 3. De Vlaamse autonome hogeschool Hogere Zeevaartschool heeft haar bestuurszetel in het administratief arrondissement Antwerpen.

Art. 4. § 1. De inrichtende macht van het hoger zeevaartonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap wordt overgedragen aan de Vlaamse autonome hogeschool Hogere Zeevaartschool, die als dusdanig de bevoegdheden bezit die rechtstreeks of onrechtstreeks noodzakelijk of nuttig zijn voor de uitoefening van haar opdracht.

§ 2. Bij de in § 1 bedoelde overdracht blijven de Nederlandstalige en de Franstalige afdeling behouden. De Vlaamse autonome hogeschool Hogere Zeevaartschool richt de opleidingen die voorheen ressorteerden onder het hoger zeevaartonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap zowel in het Nederlands als in het Frans in.

HOOFDSTUK II. - De bestuursorganen

Afdeling I. - Algemene bepalingen

Art. 5. De bestuursorganen van de Vlaamse autonome hogeschool Hogere Zeevaartschool zijn : de raad van bestuur, het bestuurscollege en de algemeen directeur.

Afdeling II. - De raad van bestuur

Art. 6. De raad van bestuur is als volgt samengesteld :

1 ° vier vertegenwoordigers van het personeel van de hogeschool van wie ten minste :

  1. een vertegenwoordiger van het onderwijzend personeel dat werkt in de professioneel gerichte bacheloropleiding in de scheepswerktuigkunde, verkozen door en onder de leden van dat personeel;

  2. een vertegenwoordiger van het onderwijzend personeel dat werkt in de academisch gerichte bachelor- of masteropleiding in de nautische wetenschappen, verkozen door en onder de leden van dat personeel;

  3. een vertegenwoordiger van het administratief en technisch personeel, verkozen door en onder de leden van dat personeel;

    1. twee vertegenwoordigers van de studenten, aangewezen met inachtname van artikel II.61 van het decreet van 19 maart 2004 betreffende de rechtspositieregeling van de student, de medezeggenschap in het hoger onderwijs, de integratie van bepaalde afdelingen van het hoger onderwijs voor sociale promotie in de hogescholen en de begeleiding van de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen;

    2. zes vertegenwoordigers van de maritieme sector, aangewezen op grond van hun deskundigheid in de beroepssectoren die aansluiten op de professioneel gerichte bacheloropleiding in de scheepswerktuigkunde en de academisch gerichte bachelor- en masteropleiding in de nautische wetenschappen.

      Onmiddellijk na hun verkiezing coöpteren de vertegenwoordigers van het personeel en van de studenten bij consensus de vertegenwoordigers van de maritieme sector.

      Art. 7. De raad van bestuur :

    3. bepaalt zijn organiek reglement, inclusief de procedure voor :

  4. de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT