10 DECEMBER 2010. - Decreet tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 19 mei 2006 betreffende de Winwinlening en van het decreet van 19 december 2003 betreffende het activeren van risicokapitaal in Vlaanderen (1)

Het Vlaams Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Decreet tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 19 mei 2006 betreffende de Winwinlening en van het decreet van 19 december 2003 betreffende het activeren van risicokapitaal in Vlaanderen.

Artikel 1. Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid.

Art. 2. In artikel 2, punt 5°, van het decreet van 19 mei 2006 betreffende de Winwinlening worden de woorden « de rechtsvorm van een vennootschap aanneemt » vervangen door de woorden « door een rechtspersoon ».

Art. 3. In artikel 3 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 22 december 2006, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in paragraaf 2 wordt punt 1° vervangen door wat volgt :

    1° de kredietnemer is ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen of bij een organisme voor de sociale zekerheid van de zelfstandigen als een inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen niet verplicht is;

    ;

  2. in paragraaf 3 wordt punt 4° vervangen door wat volgt :

    4° als de kredietnemer een rechtspersoon is, kan de kredietgever geen aandeelhouder zijn van die rechtspersoon, noch benoemd zijn of optreden als bestuurder, zaakvoerder of in een vergelijkbaar mandaat binnen die rechtspersoon. Evenmin mag de echtgenoot of echtgenote of de wettelijk samenwonende partner van de kredietgever aandeelhouder zijn of benoemd zijn of optreden als bestuurder, zaakvoerder of in een vergelijkbaar mandaat binnen de rechtspersoon die kredietnemer is.

    .

    Art. 4. In artikel 4 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. in paragraaf 1 wordt het tweede lid vervangen door wat volgt :

    De Winwinlening heeft een looptijd van acht jaar. Ze kan in één keer na acht jaar terugbetaald worden of volgens een aflossingstabel, ondertekend door de kredietgever en kredietnemer, die wordt gevoegd bij de akte van de Winwinlening. De Winwinlening kan bovendien bepalen dat de kredietnemer een Winwinlening vervroegd kan aflossen door een eenmalige betaling van het openstaande saldo in hoofdsom en in interest.

    ;

  4. aan paragraaf 1, derde lid, worden de woorden « per kredietgever » toegevoegd;

  5. in paragraaf 1 wordt tussen het derde en het vierde lid een lid ingevoegd, dat luidt als volgt :

    Het totale bedrag, in hoofdsom, dat in het kader van een of meer Winwinleningen aan een kredietnemer uitgeleend of ter beschikking gesteld wordt, bedraagt ten hoogste 100.000 euro per kredietnemer.

    ;

  6. in paragraaf 1 worden in het bestaande vierde lid, dat het vijfde lid wordt, de woorden « jaarlijks betaald » vervangen door de woorden « betaald op de overeengekomen vervaldagen »;

  7. in paragraaf 1 wordt het bestaande vijfde lid opgeheven;

  8. in paragraaf 2, eerste lid, 1°, worden tussen de woorden « vrijwillige of gedwongen » en het woord « vereffening » de woorden «...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT