Wet tot wijziging van artikel 234 van het Kieswetboek, wat de beëindiging van het parlementair mandaat door ontslagneming betreft, de 7 avril 2023

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 77 van de Grondwet.

Art. 2. Artikel 234 van het Kieswetboek, gewijzigd bij de wet van 26 juni 1970, wordt vervangen als volgt:

"Artikel 234. § 1. Een lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers of van de Senaat dat ontslag neemt, stelt de Kamer waarin het zetelt daarvan in kennis door middel van een geschrift, gericht aan de voorzitter.

§ 2. Het ontslag heeft uitwerking op de dag waarop de betrokken Kamer de ontslagbrief ontvangt of op een latere datum, indien de volksvertegenwoordiger of senator dit zo aangeeft in de ontslagbrief.

Indien het ontslag op een latere datum uitwerking heeft, kan het tot de dag vóór die datum worden ingetrokken door middel van een geschrift, gericht aan de voorzitter.".

Handtekening

Kondigen deze wet af, bevelen dat zij met 's Lands zegel zal worden bekleed en door het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt.

Gegeven te Brussel, 7 april 2023.

FILIP

Van Koningswege :

De Eerste Minister,

A. DE CROO

De Minister van Institutionele Hervormingen,

D. CLARINVAL

De Minister van Binnenlandse Zaken

en Institutionele Hervormingen,

A. VERLINDEN

Met...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT