Wet tot wijziging van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg, teneinde de bijzondere overrijdbare beddingen open te stellen voor het schoolvervoer van personen met een handicap, de 23 décembre 2021

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. In artikel 2.8 van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 16 juli 1997, worden tussen de woorden "van voertuigen van geregelde diensten voor gemeenschappelijk vervoer" en de woorden "is voorbehouden door middel", de woorden "alsook voor voertuigen voor schoolvervoer van personen met een handicap" ingevoegd.

Art. 3. In artikel 72.6 van hetzelfde koninklijk besluit, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 16 juli 1997 en laatstelijk gewijzigd bij het koninklijk besluit van 26 mei 2012, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. het eerste lid wordt aangevuld als volgt: "alsook aan voertuigen als bedoeld in artikel 39bis wanneer zij worden gebruikt voor schoolvervoer van personen met een handicap en aangegeven met het hiernavolgende symbool:

    ( Beeld niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 24-01-2022, p. 3007 )

  2. tussen het eerste en het tweede lid worden de volgende leden ingevoegd:

    "Het hierboven afgebeelde bord op het voertuig bestemd voor het schoolvervoer van personen met een handicap heeft een zijde van ten minste 0,40 m; de achtergrond ervan moet van retroreflecterende producten voorzien zijn.

    Dit bord moet goed zichtbaar op het linker gedeelte vooraan en achteraan op het voertuig aangebracht zijn; het moet verwijderd of afgedekt worden wanneer het voertuig niet gebruikt wordt voor schoolvervoer van personen met een handicap.

    "Schoolvervoer van personen met een handicap" houdt in dat een vervoermiddel specifiek wordt gebruikt wegens de handicap van de passagiers ervan, ongeacht de aard van de handicap of van het onderwijs.".

    Art. 4. De Koning kan de bij deze wet gewijzigde...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT