Wet tot wijziging van de wet van 22 mei 2003 houdende organisatie van de begroting en van de comptabiliteit van de federale Staat, de 12 septembre 2021

HOOFDSTUK I. - Algemeen bepaling

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. Deze wet zet Richtlijn 2011/85/EU van de Raad van 8 november 2011 tot vaststelling van voorschriften voor de begrotingskaders van de lidstaten, gedeeltelijk om.

HOOFDSTUK II. - Wijzigingen in de wet van 22 mei 2003 houdende organisatie van de begroting en van de comptabiliteit van de federale Staat

Art. 3. In artikel 46 van de wet van 22 mei 2003 houdende organisatie van de begroting en van de comptabiliteit van de federale Staat, wordt het 6° vervangen als volgt:

"6° Een gevoeligheidsanalyse met een overzicht van de ontwikkelingen van de belangrijkste macro-economische en begrotingsvariabelen onder verschillende groei- en renteaannames, en dit zowel voor entiteit I (de federale overheid en de sociale zekerheid) als voor de gezamenlijke overheid zoals gedefinieerd in Verordening (EU) nr. 549/2013 van het Europees Parlement en de Raad van 21 mei 2013 betreffende het Europees systeem van nationale en regionale rekeningen in de Europese Unie;"

Art. 4. In artikel 124/2, § 1, van dezelfde wet, ingevoegd bij de wet van 10 april 2014, wordt het tweede lid vervangen als volgt:

"De macro-economische en budgettaire prognoses worden vergeleken met de recentste prognoses van de Europese Commissie en indien passend die van andere onafhankelijke instanties in de in artikel 46 van deze wet bedoelde algemene toelichting bij de begroting."

Art. 5. Artikel 124/3, eerste lid, van dezelfde wet, ingevoegd bij de wet van 10 april 2014, wordt aangevuld met de bepaling onder 5°, luidende :

"5° een opsomming van alle instellingen en fondsen die niet in de begroting zijn opgenomen maar die deel uitmaken van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT