Wet tot wijziging van de wet van 26 juni 2002 betreffende de sluiting van de ondernemingen, de 5 mai 2019

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. Artikel 2, 3°, b, vierde lid, van de wet van 26 juni 2002 betreffende de sluiting van de ondernemingen wordt vervangen als volgt :

"De Koning bepaalt wat voor de toepassing van deze wet onder vrije beroepen moet worden verstaan.".

Art. 3. Artikel 7, 3°, van de wet van 26 juni 2002 betreffende de sluiting van de ondernemingen wordt vervangen als volgt :

"3° datum van het faillissement: de datum van het vonnis van faillietverklaring zoals bedoeld in artikel XX.100 van het Wetboek van economisch recht;".

Art. 4. In artikel 10, § 2, van de wet van 26 juni 2002 betreffende de sluiting van de ondernemingen worden de woorden "overeenkomstig artikel 6 van de Faillissementswet van 8 augustus 1997" vervangen door de woorden "overeenkomstig artikel XX.100 van het Wetboek van economisch recht;".

Art. 5. Artikel 12 van de wet van 26 juni 2002 betreffende de sluiting van de ondernemingen, ingevoegd bij de wet van 11 juli 2006, wordt vervangen als volgt :

"Art. 12. Titel IV, hoofdstuk II, afdeling 4, van deze wet is enkel van toepassing in geval van overname van activa binnen een termijn van twee maanden vanaf de datum van het faillissement of binnen enige andere termijn vastgesteld bij collectieve arbeidsovereenkomst gesloten in de Nationale Arbeidsraad.

De termijn bedoeld in het eerste lid kan verlengd worden met twee maanden indien bij het verstrijken van deze termijn :

- de curator aan het Fonds schriftelijk bevestigt dat er nog lopende onderhandelingen zijn met een kandidaat-overnemer, of;

- de curator nagelaten heeft de inlichtingen bepaald in artikel 50, § 1, 4°, van het koninklijk besluit van 23 maart 2007 tot uitvoering van de wet van 26 juni 2002 betreffende de sluiting van de ondernemingen, mee te delen aan het Fonds.

De tweede termijn, bedoeld in het tweede lid, kan nog verlengd worden met twee maanden indien de curator bij het verstrijken van deze tweede termijn aan het Fonds schriftelijk bevestigt dat er nog lopende onderhandelingen zijn met een kandidaat-overnemer.".

Art. 6. In artikel 40bis, tweede lid, van dezelfde wet, ingevoegd bij de wet van 11 juli 2006, worden de woorden "binnen een termijn van zes maanden" vervangen door de woorden "binnen de termijn bepaald bij artikel 12".

Art. 7. In artikel 42 van dezelfde wet, ingevoegd bij de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT