Wet tot wijziging van de wet van 22 januari 1985 houdende sociale bepalingen wat het ouderschapsverlof betreft, de 2 septembre 2018

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. In artikel 102, § 1, van de herstelwet van 22 januari 1985 houdende sociale bepalingen, vervangen bij het koninklijk besluit nr. 424 van 1 augustus 1986 en bij de wet van 22 december 1995 en gewijzigd bij de wet van 30 december 2001, wordt tussen het eerste en het tweede lid een lid ingevoegd, luidende :

"Onverminderd de bepalingen van het eerste lid, wordt een uitkering toegekend aan de werknemer die met zijn werkgever overeenkomt om zijn arbeidsprestaties te verminderen met 1/10 van het normaal aantal arbeidsuren van een voltijdse betrekking in het kader van ouderschapsverlof.".

Art. 3. In artikel 105, § 1, van dezelfde wet, vervangen bij de wet van 26 maart 1999 en gewijzigd bij de wetten van 10 augustus 2001 en 30 december 2009, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in het tweede lid wordt de tweede zin, die aanvangt met de woorden "Tijdens de uitoefening" en eindigt met de woorden "betreffende de arbeidsovereenkomsten", vervangen als volgt :

    "In het kader van ouderschapsverlof kan dit recht eveneens ten belope van 1/10 van het normaal aantal arbeidsuren van een voltijdse betrekking worden uitgeoefend. Tijdens de uitoefening van het recht op een vermindering van de arbeidsprestaties, bedoeld in het eerste lid, wordt de werknemer tewerkgesteld op grond van een deeltijdse arbeidsregeling, vastgesteld overeenkomstig de bepalingen van artikel 11bis van de wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten.";

  2. er wordt een derde lid toegevoegd, luidende :

    "Het in het eerste lid bedoelde besluit kan bepalen dat de uitoefening van het recht op ouderschapsverlof ten belope van 1/10 van het normaal aantal arbeidsuren van een voltijdse betrekking voor akkoord moet worden voorgelegd aan de werkgever.".

    Handtekening

    ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT