Wet tot wazigmaking van de beelden van nucleaire installaties en kritieke inrichtingen, en tot inperking van het maken of verspreiden van luchtfoto's van die installaties en inrichtingen, in het belang van de openbare veiligheid, de 23 mars 2020

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. Voor de toepassing van deze wet worden onder "inrichtingen van klasse I" verstaan: de inrichtingen bedoeld in artikel 3, 3.1, a), van het koninklijk besluit van 20 juli 2001 houdende algemeen reglement op de bescherming van de bevolking, van de werknemers en het leefmilieu tegen het gevaar van de ioniserende stralingen.

Art. 3. Eenieder die, behoudens toestemming van de minister van Binnenlandse Zaken, de klasse I-inrichtingen niet wazig maakt op de commerciële weergave van satellietbeelden alsook eenieder die, behoudens toestemming van diezelfde minister, luchtfoto's van die inrichtingen maakt en deze foto's of reproducties ervan publiceert, tentoonstelt, verkoopt of verspreidt op het grondgebied van het Rijk of daarbuiten, wordt bestraft met gevangenisstraf van acht dagen tot een jaar en met geldboete van zesentwintig tot honderd euro.

Naast de in het eerste lid bedoelde straffen beveelt de rechter de staking van de onrechtmatige daad, op straffe van een dwangsom.

Art. 4. § 1. Eenieder die, behoudens toestemming van de minister van Binnenlandse Zaken, de inrichtingen waarvan de lijst wordt bepaald bij een koninklijk besluit vastgesteld na overleg in de Ministerraad niet wazig maakt op de commerciële weergave van satellietbeelden alsook eenieder die, behoudens toestemming van diezelfde minister, luchtfoto's van die inrichtingen maakt en deze foto's of reproducties ervan publiceert, tentoonstelt, verkoopt of verspreidt op het grondgebied van het Rijk of daarbuiten, wordt bestraft met gevangenisstraf van acht dagen tot een jaar en met geldboete van zesentwintig tot honderd euro.

Naast de in het eerste lid bedoelde straffen beveelt de rechter de staking van de onrechtmatige daad, op straffe...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT