Wet houdende bijzondere maatregelen voor de selectie van sollicitanten 'kandidaatmilitair' en bijzondere maatregelen betreffende het werken op afstand in het kader van de gezondheidscrisis ten gevolge van het coronavirus COVID-19, de 21 décembre 2020

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. In afwijking van artikel 10, § 1, eerste lid, 3°, van de wet van 28 februari 2007 tot vaststelling van het statuut van de militairen en kandidaat-militairen van het actief kader van de Krijgsmacht, vervangen bij de wet van 31 juli 2013, bij beslissing van de directeur-generaal human resources, omvatten de selectieproeven bedoeld in artikel 9, eerste lid, 7°, van dezelfde wet, in voorkomend geval, geen proeven tot beoordeling van de fysieke geschiktheid voor de wervingssessies van het wervingsjaar 2021.

Art. 3. In afwijking van artikel 10, § 1, eerste lid, van de voornoemde wet van 28 februari 2007, laatstelijk gewijzigd bij de wet van 20 mei 2019, kan het aantal sollicitanten kandidaat-beroepsofficier van de normale werving die aan alle selectieproeven mag deelnemen, voor het wervingsjaar 2021, beperkt worden.

De directeur-generaal human resources bepaalt het aantal sollicitanten bedoeld in het eerste lid op basis van de capaciteit van de Krijgsmacht om de selectieproeven te kunnen organiseren rekening houdende met de evolutie van de gezondheidscrisis gebonden aan het coronavirus COVID-19, en van de resultaten behaald door de sollicitanten bedoeld in het eerste lid in de door de directeur-generaal human resources bepaalde proeven van schoolse kennis.

Art. 4. Op basis van de capaciteit van de Krijgsmacht om de selectieproeven te kunnen organiseren rekening houdende met de evolutie van de gezondheidscrisis gebonden aan het coronavirus COVID-19 kan de directeur-generaal human resources het wervingsproces voor het jaar 2021 voor de lopende beschouwde wervingssessie definitief beëindigen ten aanzien van de sollicitanten die in de loop van het wervingsjaar 2021 niet aan alle voorziene selectieproeven kunnen deelnemen.

De directeur-generaal human resources kan ook een einde stellen aan de wervingssessie voor de sollicitanten die alle selectieproeven hebben kunnen afleggen.

De sollicitanten bedoeld in het eerste en tweede lid zijn van rechtswege opnieuw ingeschreven voor de volgende gelijkwaardige wervingssessie. Voor deze nieuwe inschrijving, voor de betrokken sollicitanten, wordt er uitzonderlijk afgeweken van de leeftijdslimieten die van toepassing zijn.

Art. 5. Op basis van de capaciteit van de Krijgsmacht om de selectieproeven te kunnen organiseren rekening houdende met de evolutie van de gezondheidscrisis gebonden aan het coronavirus COVID-19 kan...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT