Wet tot wijziging van de wet op de burgerlijke en kerkelijke pensioenen., de 17 février 1849

Artikel 1.

Art. 2. (...)

Art. 3. Geen enkel pensioen mag behoudens de bij de wet bepaalde voorwaarden van leeftijd en van dienstjaren verleend worden uit hoofde van verwonding, ongeval of gebrekkigheid, indien de echtheid van de verwonding, het ongeval of de gebrekkigheid niet is vastgesteld door een commissie van twee geneesheeren waarvan ÈÈn geneesheer-ambtenaar van den Administratieven Gezondheidsdienst van het Ministerie van Volksgezondheid.

De Minister van Volksgezondheid duidt jaarlijks, voor iedere provincie, ten minste een praktizeerend geneesheer aan, als gewoon lid, en een praktizeerend geneesheer, als plaatsvervangend lid van deze commissies. Deze geneesheeren moeten een grondige kennis bezitten van de taal of van de talen van de provincie waar zij geroepen worden zitting te houden.

Bovengenoemde commissie moet een omstandig verslag uitbrengen over haar vaststellingen, verslag dat dient overgelegd aan den geneesheer, hoofd van den Administratieven Gezondheidsdienst, die er een oordeel zal over vellen of, in voorkomend geval, de noodige bijkomende onderzoekingen zal laten doen, ten einde aan den betrokken dienst een uitdrukkelijke beslissing over de door den ambtenaar, beambte of bediende ingeroepen ongeschiktheid over te maken.

De betrokken ambtenaar, beambte of bediende mag zich bij het onderzoek steeds doen vergezellen van een door hem gekozen geneesheer.

De Administratieve Gezondheidsdienst stelt plaats, dag en uur van de onderzoekingen vast.

Indien de aard van de verwonding, ongeval of gebrekkigheid den betrokkene niet toelaat zich aan te melden op de hem aangeduide plaats, dient bij ontvangst van de uitnoodiging, een met redenen omkleed attest van den behandelenden geneesheer overgelegd aan den Administratieven Gezondheidsdienst. Een geneesheer-ambtenaar van dezen dienst, vergezeld van den praktizeerenden geneesheer...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT