21 SEPTEMBER 2004. - Wet houdende instemming met de volgende internationale akten : 1° het Zesde Protocol ter aanvulling van de Stichtingsakte van de Wereldpostvereniging, 2° het Algemeen Reglement van de Wereldpostvereniging, 3° de Wereldpostconventie en het Slotprotocol en 4° de Overeenkomst betreffende de uitbetalingsdiensten van De Post, gedaan te Peking op 15 september 1999 (1) (2)

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamers hebben aangenomen en Wij bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 77 van de Grondwet.

Art. 2. De volgende internationale akten :

  1. het Zesde Protocol ter aanvulling van de Stichtingsakte van de Wereldpostvereniging,

  2. het Algemeen Reglement van de Wereldpostvereniging,

  3. de Wereldpostconventie en het Slotprotocol, en

  4. de Overeenkomst betreffende de uitbetalingsdiensten van De Post, gedaan te Peking op 15 september 1999, zullen volkomen gevolg hebben.

    Kondigen deze wet af, bevelen dat zij met 's Lands zegel zal worden bekleed en door het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt.

    Gegeven te Brussel, 21 september 2004.

    ALBERT

    Van Koningswege :

    De Minister van Overheidsbedrijven,

    1. VANDE LANOTTE

      De Minister van Buitenlandse Zaken,

    2. DE GUCHT

      Met 's Lands zegel gezegeld :

      De Minister van Justitie,

      Mevr. L. ONKELINX

      _______

      Nota

      (1) Zitting 2003-2004.

      Senaat

      Parlementaire documenten. - Ontwerp van wet ingediend op 8 april 2004, nr. 3-627/1. - Verslag, nr. 3-627/2.

      Parlementaire Handelingen. - Bespreking en stemming. Vergadering van 27 mei 2004.

      Kamer van volksvertegenwoordigers.

      Parlementaire documenten. - Ontwerp overgezonden door de Senaat, nr. 51-1181/1. - Tekst aangenomen in plenaire vergadering en aan de Koning ter bekrachtiging voorgelegd, nr. 51-1181/2.

      Parlementaire Handelingen. - Bespreking en stemming. Vergadering van 24 juni 2004.

      (2) De neerlegging van het ratificatieinstrument van belgië werd geregistreerd op 12 oktober 2004.

      Zesde Protocol ter aanvulling van de Stichtingsakte van de Wereldpostvereniging

      Gelet op artikel 30, paragraaf 2, van de op 10 juli 1964 te Wenen afgesloten Stichtingsakte van de Wereldpostvereniging, hebben de gevolmachtigden van de regeringen van de lid-Staten van de Wereldpostvereniging, in Congres bijeen te Peking onder voorbehoud van ratificatie, de volgende wijzigingen in de genoemde Stichtingsakte aangenomen.

      Artikel I

      (Artikel 22 gewijzigd)

      Akten van de Vereniging

      1. De Stichtingsakte is de basisakte van de Vereniging. Die bevat de regels betreffende de organisatie van de Vereniging.

      2. Het Algemeen Reglement bevat de bepalingen voor de toepassing van de Stichtingsakte en voor de werking van de Vereniging. Het Reglement is voor alle lidstaten verplicht.

      3. De Wereldpostconventie, het Reglement van de brievenpost en het Reglement betreffende de postpakketten bevatten de gemeenschappelijke regels die van toepassing zijn op de internationale postdienst, alsook de bepalingen betreffende de brievenpost- en postpakkettendiensten. Die akten zijn voor alle lidstaten verplicht.

      4. De Overeenkomsten van de Vereniging en de Reglementen ervan regelen de andere diensten dan die van de brievenpost en van de postpakketten tussen de lid-Staten die daarbij partij zijn. Zij zijn enkel voor die landen verplicht.

      5. De Reglementen die de uitvoeringsmaatregelen bevatten die nodig zijn voor de tenuitvoerlegging van de Conventie en van de Overeenkomsten worden door de Raad voor Postexploitatie vastgesteld, rekening houdende met de beslissingen van het Congres.

      6. De eventuele Slotprotocollen die worden gevoegd bij de Akten van de Vereniging, bedoeld in de paragrafen 3, 4 en 5, bevatten het voorbehoud bij die Akten.

        Artikel II

        (Artikel 25 gewijzigd)

        Ondertekening, waarmerking, bekrachtiging en andere wijzen

        van goedkeuring van de Akten van de Vereniging

      7. De Akten van de Vereniging die uit het Congres voortvloeien, worden ondertekend door de gevolmachtigden van de lid-Staten.

      8. De Reglementen worden gelegaliseerd door de Voorzitter en de Secretaris-generaal van de Raad voor Postexploitatie.

      9. De Stichtingsakte wordt zo snel mogelijk door de ondertekenende landen bekrachtigd.

      10. De goedkeuring van de Akten van de Vereniging, behalve de Stichtingsakte, wordt geregeld door de grondwettelijke regels van elk ondertekenend land.

      11. Wanneer een land de Stichtingsakte niet bekrachtigt of de overige Akten die het ondertekend heeft, niet goedkeurt, zijn de Stichtingsakte en de overige Akten niet minder geldig voor de landen die ze hebben bekrachtigd of goedgekeurd.

        Artikel III

        (Artikel 29 gewijzigd)

        Voorlegging van voorstellen

      12. Het postbestuur van een lid-Staat heeft het recht om hetzij op het Congres, hetzij tussen twee Congressen in, voorstellen te doen over de Akten van de Vereniging waaraan zijn land deelneemt.

      13. Voorstellen in verband met de Stichtingsakte en het Algemeen Reglement mogen echter alleen aan het Congres worden gedaan.

      14. Bovendien worden voorstellen over de Reglementen rechtstreeks voorgelegd aan de Raad voor Postexploitatie, maar het Internationaal Bureau moet die vooraf aan alle postbesturen van de lid-Staten doorsturen.

        Artikel IV. - Toetreding tot het aanvullend Protocol

        en tot de overige Akten van de Vereniging

      15. De lid-Staten die dit Protocol niet hebben ondertekend, kunnen te allen tijde ertoe toetreden.

      16. De lid-Staten die partij zijn bij de Akten die door het Congres verlengd zijn maar die ze niet ondertekend hebben, moeten zo snel mogelijk ertoe toetreden.

      17. De toetredingsoorkonden in verband met de in de paragrafen 1 en 2 bedoelde gevallen, moeten aan de Directeur-generaal van het Internationaal Bureau worden toegestuurd. Hij meldt deze neerlegging aan de regeringen van de lid-Staten.

        Artikel V

        Tenuitvoerlegging en duur van het aanvullend Protocol

        bij de Stichtingsakte van de Wereldpostvereniging

        Dit aanvullend Protocol zal in werking treden op 1 januari 2001 en voor onbepaalde tijd van kracht blijven.

        Ter staving hiervan hebben de gevolmachtigden van de regeringen van de lid-Staten dit aanvullend Protocol opgesteld, dat dezelfde rechtskracht en dezelfde waarde heeft als waren de bepalingen ervan in de tekst zelf van de Stichtingsakte opgenomen, en ze hebben het in één exemplaar ondertekend dat neergelegd wordt bij de Directeur-generaal van het Internationaal Bureau. Een afschrift hiervan zal door de regering van de lidstaat waar het Congres zetelt aan elke partij worden toegezonden.

        Gedaan te Peking op 15 september 1999.

        Dit Protocol is door de volgende Staten ondertekend :

        Albanië, Algerije, Amerika (Verenigde Staten), Angola, Argentinië, Armenië, Australië, Bahama's, Bahrein, Bangladesh, Barbados, Belarus, België, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Botswana, Brazilië, Bulgarije (Rep.), Burkina Faso, Burundi, Cambodja, Canada, Centrafrika, Chili, China (Volksrep.), Colombia, Congo (Dem. Rep.), Costa Rica, Cuba, Cyprus, De Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Denemarken, Djibouti, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Ecuador, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Estland, Ethiopië, Fiji, Filipijnen, Finland, Frankrijk, Gabon, Ghana, Grenada, Griekenland, Groot-Brittannië, Guinee, Guyana, Honduras (Rep.), Hongarije (Rep.), Ierland, IJsland, India, Indonesië, Iran (Isl. Rep.), Israël, Italië, Ivoorkust (Rep.), Japan, Jordanië, Kaapverdië, Kameroen, Kazachstan, Kenia, Kirgizstan, Koeweit, Kongo (Rep.), Korea (Rep.), Kroatië, Lesotho, Letland, Libanon, Liberia, Liechtenstein, Luxemburg, Madagaskar, Malawi, Malediven, Maleisië, Mali, Malta, Marokko, Mauritanië, Mauritius, Mexico, Monaco, Mongolië, Mozambique, Myanmar, Nauru, Nederland, Nederlandse Antillen en Aruba, Nepal, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Noorwegen, Oeganda, Oekraïne, Oezbekistan, Oman, Oostenrijk, Overzeese gebieden (Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland), Pakistan, Panama (Rep.), Papoea-Nieuw-Guinea, Paraguay, Peru, Polen (Rep.), Portugal, Qatar, Roemenië, Russische federatie, Rwanda, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Salomonseilanden, San Marino, Saoedi-Arabië, Senegal, Seychellen, Sierra Leone, Singapore, Slowakije, Soedan, Spanje, Sri Lanka, Suriname, Swaziland, Syrië (Arabische Rep.), Tadzjikistan, Tanzania (Verenigde Rep.), Thailand, Togo, Tonga, Tsjaad, Tsjechië (Rep.), Tunesië, Turkije, Turkmenistan, uruguay, Vanuatu, Vaticaanstad, Venezuela, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, West-Samoa, Jemen, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland.

        Algemeen reglement van de wereldpostvereniging (WPV)

        INHOUDSOPGAVE

        HOOFDSTUK I. - Werking van de organen van de Vereniging

        Artikelen

      18. Organisatie en bijeenkomst van de Congressen en de buitengewone Congressen

      19. Samenstelling, werking en bijeenkomsten van de Administratieve Raad

      20. Documentatie over de werkzaamheden van de Administratieve Raad

      21. Samenstelling, werking en bijeenkomsten van de Raad voor Postexploitatie

      22. Documentatie over de werkzaamheden van de Raad voor Postexploitatie

      23. Huishoudelijk reglement van de Congressen

      24. Werktalen van het Internationaal Bureau

      25. Talen gebruikt voor de documentatie, de beraadslagingen en de dienstbriefwisseling

        HOOFDSTUK II. - Het Internationaal Bureau

      26. Verkiezing van de Directeur-generaal en de Vice-directeur-generaal van het Internationaal Bureau

      27. Functie van de Directeur-generaal

      28. Functie van de Vice-directeur-generaal

      29. Secretariaat van de organen van de Vereniging

      30. Lijst van de lid-Staten

      31. Inlichtingen. Adviezen. Verzoeken om interpretatie en wijziging van de Akten. Onderzoeken. Tussenkomst in de vereffening van de rekeningen.

      32. Technische samenwerking

      33. Formulieren geleverd door het Internationaal Bureau

      34. Akten van de Beperkte Verenigingen en bijzondere overeenkomsten

      35. Tijdschrift van de Vereniging

      36. Jaarverslag over de werkzaamheden van de Vereniging

        HOOFDSTUK III. - Procedure voor het indienen en het onderzoeken van voorstellen

      37. Procedure van voorlegging van de voorstellen aan het Congres

      38. Procedure van voorlegging van de voorstellen tussen twee Congressen in

      39. Onderzoek van de voorstellen tussen twee Congressen in

      40. Kennisgeving van de beslissingen die werden genomen tussen twee Congressen in

      41. Inwerkingtreding van de Reglementen en van de overige beslissingen die tussen twee Congressen in worden aangenomen

        HOOFDSTUK IV. - Financiën

      42. Vaststelling en regeling van de uitgaven van de Vereniging

      43. Automatische...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT