6 JANUARI 1999. - AKKOORD TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIE EN DE WERELDGEZONDHEIDSORGANISATIE INZAKE DE VESTIGING IN BELGIE VAN EEN VERBINDINGSBUREAU VAN DEZE ORGANISATIE., de 6 janvier 1999

Artikel 1. 1. De Directeur van het verbindingsbureau van de WHO geniet de voorrechten, toegekend aan de leden van het diplomatiek personeel van de diplomatieke zendingen. De echtgenote (echtgenoot) en de inwonende minderjarige kinderen ten laste van de Directeur, genieten de voordelen die worden toegekend aan de echtgenote en de minderjarige kinderen ten laste van het diplomatiek personeel.

  1. Onverminderd het bepaalde in artikel VI, afdeling 19, van het Verdrag, is het bepaalde in het eerste lid niet van toepassing op Belgische onderdanen.

    Art. 2. De Belgische Regering vergemakkelijkt de binnenkomst en het verblijf in BelgiÎ van personen die voor officiÎle doeleinden door het Bureau van de WHO worden uitgenodigd en vergemakkelijkt tevens hun vertrek uit het land.

    Art. 3. 1. BelgiÎ en de WHO geven uiting aan hun gemeenschappelijk voornemen om te zorgen voor een hoog niveau van sociale bescherming voor respectievelijk de Belgische onderdanen en de ingezetenen van BelgiÎ, enerzijds, en voor de leden van het personeel van de WHO, anderzijds.

  2. BelgiÎ waarborgt de daadwerkelijke uitoefening door zijn onderdanen, de ingezetenen en elke werknemer die zich op zijn grondgebied bevindt van de fundamentele rechten als bedoeld in het " Europees Handvest inzake de fundamentele sociale rechten van de werknemers ", gedaan te Straatsburg in 1989 en in het " Aanvullend Europees sociaal handvest en zijn aanvullend protocol ", beide gedaan te Turijn in 1961.

  3. De WHO waarborgt de daadwerkelijke uitoefening door zijn personeel van de fundamentele sociale rechten.

  4. Op grond van een gemeenschappelijke toets van hun respectieve stelsels van sociale bescherming en sociale zekerheid, komen de ondertekenende Partijen overeen dat het stelsel van sociale zekerheid dat op het personeel van de WHO van toepassing is, een basis van sociale bescherming verschaft die evenwaardig is aan die welke het Belgische stelsel van sociale zekerheid biedt.

  5. In het licht van de in bovenstaand punt bedoelde toets is het stelsel van sociale zekerheid dat van toepassing is op het personeel van de WHO van toepassing op personeelsleden van de organisatie die geen Belgisch onderdaan zijn en geen ingezetene van BelgiÎ en die in BelgiÎ geen winstgevende activiteit uitoefenen. De toepassingsvoorwaarden zijn :

    1. het stelsel van sociale zekerheid dat van toepassing is op het personeel van de WHO erkent de beginselen van de Belgische wetgeving inzake de bescherming van de persoonlijke...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT