Welzijn

Zorg en gezondheid

Bij besluit van de administrateur-generaal d.d. 03/02/2023 tot het verlenen van de voorafgaande vergunning voor de vervangingsnieuwbouw van een woonzorgcentrum wordt bepaald dat:

Artikel 1. Aan de NV Orelia Zorg, Selsaetenstraat 50B in 2160 Wommelgem, wordt de voorafgaande vergunning verleend voor de realisatie van een woonzorgcentrum Villa Batavia, Oude Mechelsestraat 4 in 1853 Grimbergen met 82 woongelegenheden, zijnde de samenvoeging van de erkende capaciteit van het woonzorgcentrum Residentie Iris, Kareelbakkerijstraat 39 in 1853 Grimbergen met 30 woongelegenheden en het woonzorgcentrum Ascot, Bergdal 16 in 1853 Grimbergen met 52 woongelegenheden, met ingang van 30 juni 2022.

Art. 2. Deze voorafgaande vergunning geldt voor vijf jaar.

De geldigheidsduur kan eenmalig verlengd worden met maximaal drie jaar door, voor het verstrijken ervan, een ontvankelijke aanvraag bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid in te dienen.

Art. 3. De voorafgaande vergunning vervalt van rechtswege als:

  1. bij de aanvraag voor een voorafgaande vergunning een principiële beslissing tot onteigening of een bewijs van aankoopoptie van de inplantingsplaats is gevoegd en, binnen een jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer het eigendomsbewijs voor dat onroerend goed niet aan het agentschap heeft bezorgd;

  2. binnen drie jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer aan het agentschap niet het bewijs heeft geleverd dat een stedenbouwkundige vergunning werd verkregen of aangevraagd om het initiatief op de inplantingsplaats te verwezenlijken;

  3. binnen de geldigheidsduur de initiatiefnemer het initiatief niet heeft gerealiseerd. Het initiatief wordt beschouwd als gerealiseerd als ten minste een winddichte infrastructuur werd gebouwd.

    Art. 4. Als het initiatief binnen de geldigheidsduur van de voorafgaande vergunning niet of slechts gedeeltelijk verwezenlijkt werd, vervalt de voorafgaande vergunning voor de niet-gerealiseerde opnamemogelijkheden.

    Bij besluit van de administrateur-generaal d.d. 03/02/2023 tot het verlenen van de voorafgaande vergunning voor de vervangingsnieuwbouw van het centrum voor dagverzorging wordt bepaald dat:

    Artikel 1. Aan de vzw Familiehulp, Koningsstraat 294 in 1210 Sint-Joost-ten-Node, wordt de voorafgaande vergunning verleend voor de realisatie van een vervangingsnieuwbouw voor de erkende capaciteit van het centrum voor dagverzorging NOAH Kampenhout, gelegen op een nieuwe locatie, namelijk Zuurhage 2 Bus 5 in plaats van Zuurhage 2 in 1910 Kampenhout.

    Art. 2. Deze voorafgaande vergunning geldt voor vijf jaar.

    De geldigheidsduur kan eenmalig verlengd worden met maximaal drie jaar door, voor het verstrijken ervan, een ontvankelijke aanvraag bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid in te dienen.

    Art. 3. De voorafgaande vergunning vervalt van rechtswege als:

  4. bij de aanvraag voor een voorafgaande vergunning een principiële beslissing tot onteigening of een bewijs van aankoopoptie van de inplantingsplaats is gevoegd en, binnen een jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer het eigendomsbewijs voor dat onroerend goed niet aan het agentschap heeft bezorgd;

  5. binnen drie jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer aan het agentschap niet het bewijs heeft geleverd dat een stedenbouwkundige vergunning werd verkregen of aangevraagd om het initiatief op de inplantingsplaats te verwezenlijken;

  6. binnen de geldigheidsduur de initiatiefnemer het initiatief niet heeft gerealiseerd. Het initiatief wordt beschouwd als gerealiseerd als ten minste een winddichte infrastructuur werd gebouwd.

    Art. 4. Als het initiatief binnen de geldigheidsduur van de voorafgaande vergunning niet verwezenlijkt werd, vervalt de voorafgaande vergunning.

    Bij besluit van de administrateur-generaal d.d. 08/02/2023 tot wijziging van het besluit van de administrateur-generaal van 12 februari 2014 tot verlening van een bijkomende erkenning voor een centrum voor dagopvang aan de dienst voor gezinszorg van Zorgbedrijf Meetjesland, wat betreft de tijdelijke locatie wordt bepaald dat:

    Artikel 1. Artikel 1 van het besluit van de administrateur-generaal van 12 februari 2014 tot verlening van een bijkomende erkenning voor een centrum voor dagopvang aan de dienst voor gezinszorg van Zorgbedrijf Meetjesland wordt vervangen door wat volgt:

    "Artikel 1. Aan de dienst voor gezinszorg Zorgbedrijf Meetjesland met erkenningsnummer GEZ/358, die beheerd wordt door Zorgbedrijf Meetjesland, Sleidinge-Dorp 43 in 9940 Evergem met ondernemingsnummer 0666.615.870, wordt een bijkomende erkenning verleend voor het centrum voor dagopvang K. Andries, Kleitkalseide 105 in 9991 Maldegem (erkenningsnummer CE2802). Een deel van het centrum voor dagopvang zal tevens uitgebaat worden op het adres Elisabethstraat 1 in 9991 Maldegem. Die bijkomende erkenning geldt voor onbepaalde duur.".

    Art. 2. Er wordt voor de termijn van 8 maanden vanaf de ingangsdatum van dit besluit een afwijking verleend op de erkenningsvoorwaarde, vermeld in artikel 46, 1°, van bijlage 2 bij het besluit van de Vlaamse Regering van 28 juni 2019 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor woonzorgvoorzieningen en verenigingen voor mantelzorgers en gebruikers, die stelt dat een centrum voor dagopvang zijn werking ontwikkelt in een eigen, duidelijk te onderscheiden infrastructuur die architectonisch één geheel vormt. Als het centrum is ingericht in de gebouwen van een woonzorgcentrum of van een andere voorziening, duidt een aparte ingang of een aangepaste bewegwijzering op de eigen werking ervan. Binnen die termijn van 8 maanden vanaf de ingangsdatum van dit besluit moet de initiatiefnemer:

  7. een nieuwe wijziging van de erkenning hebben aangevraagd naar de nieuwe locatie;

  8. of een gemotiveerde verlenging van deze afwijking aanvragen.

    Art. 3. Dit besluit treedt in werking op 27 maart 2023.

    Bij besluit van de administrateur-generaal d.d. 03/02/2023 tot voorlopige erkenning van de capaciteitsuitbreiding van een groep van assistentiewoningen wordt bepaald dat:

    Artikel 1. De capaciteitsuitbreiding met 1 wooneenheid van de groep van assistentiewoningen Bloemenbos, Burgemeester Jos. Chalmetlaan 82 in 9060 Zelzate en uitgebaat door de vzw Woonzorgcentrum Zilverbos, Bloemenboslaan 30 in 9060 Zelzate, wordt voorlopig erkend onder nummer PE 3518 voor de duur van één jaar met ingang van 1 januari 2023, zodat de maximale huisvestigingscapaciteit vanaf die datum 69 wooneenheden bedraagt.

    Bij besluit van de administrateur-generaal d.d. 03/02/2023 tot erkenning van een centrum voor dagverzorging en een centrum voor dagverzorging met een bijkomende erkenning voor de opvang van zorgafhankelijke personen op een tijdelijke inplantingsplaats wordt bepaald dat:

    Artikel 1. Het centrum voor dagverzorging De Moerbei, tijdelijk gehuisvest in de lokalen van het lokaal dienstencentrum De Bolster, Kastanjelaan 61 in 3630 Maasmechelen, en uitgebaat door het OCMW van Maasmechelen, wordt erkend voor onbepaalde duur met ingang van 1 september 2022 onder het nummer CE 2770, in afwachting van de realisatie van een vervangingsnieuwbouw op de inplantingsplaats gelegen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT