Welzijn

24 OKTOBER 2017. - Agentschap Zorg & Gezondheid. - Bijzondere oproep om voor bepaalde woongelegenheden woonzorgcentrum een erkenningskalender in te dienen in uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 september 2017 (1)

Aan de initiatiefnemers van de woonzorgcentra en centra voor kortverblijf in Vlaanderen,

Geachte mevrouw,

Geachte heer,

Met het besluit van de Vlaamse Regering van 13 november 2015 (2) werd een opschorting van het indienen van erkenningskalenders voor de jaren 2018 en 2019 ingesteld, maar werd ook voorzien in de mogelijkheid dat de minister, rekening houdende met de beschikbare begrotingskredieten, een oproep kan lanceren om voor bepaalde woongelegenheden een erkenningskalender in te dienen.

Met het besluit van de Vlaamse Regering van 15 september 2017 (1) word ik gemachtigd om, in afwijking van de opschorting van het indienen van erkenningskalenders voor de jaren 2018 en 2019, een tweede bijzondere oproep te doen.

Met dit schrijven wens ik de oproep te lanceren en breng ik u, in toepassing van artikel 2 van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 september 2017, ervan op de hoogte dat u mits het voldoen aan de voorwaarden vermeld in artikel 3 van hetzelfde besluit en hieronder toegelicht, een erkenningskalender kan indienen.

Welke woongelegenheden

Enkel initiatiefnemers die houder zijn van een voorafgaande vergunning voor het realiseren van een woonzorgcentrum in een gemeente waar nog geen woongelegenheden in een woonzorgcentrum erkend zijn, kunnen een erkenningskalender indienen voor de erkenning van woongelegenheden in een woonzorgcentrum in 2018 of 2019.

Deze oproep geldt dus niet voor het indienen van erkenningskalenders centrum voor kortverblijf.

Prioriteringscriteria

Als volgens de ingediende erkenningskalenders naar aanleiding van deze oproep het aantal woongelegenheden dat initiatiefnemers willen laten erkennen, hoger ligt dan de maximale erkenningscapaciteit, worden in overeenstemming met de aangepaste criteria in het besluit van de Vlaamse Regering van 20 december 2013, achtereenvolgens de volgende prioriteringscriteria toegepast:

  1. woongelegenheden die worden aangewezen voor erkenning in een trimester dat volgt op het trimester vermeld in de ingediende erkenningskalender, genieten een hogere prioriteit in dat trimester dan woongelegenheden waarvoor de ingediende erkenningskalender hetzelfde trimester vermeldt;

  2. binnen de categorieën van woongelegenheden, vermeld in punt 1°, wordt per trimester...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT