Welzijn

Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Zorg en Gezondheid - Thuiszorgvoorzieningen

Voorafgaande Vergunning voor de realisatie van een lokaal dienstencentrum

Bij besluit van de administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid, bij delegatie het afdelingshoofd Woonzorg en Eerste Lijn, van 24 januari 2017 wordt het volgende bepaald :

Artikel 1. Aan Emmaüs vzw, Edgard Tinellaan 1C te 2800 Mechelen, wordt een voorafgaande vergunning verleend voor een lokaal dienstencentrum De Wimilingen, Kruizemunt 15 te 2160 Wommelgem, ter vervanging van het lokaal dienstencentrum De Wimilingen in de Kerkplaats 5 te 2160 Wommelgem.

Art. 2. Deze voorafgaande vergunning geldt voor vijf jaar. Deze termijn kan eenmalig verlengd worden met maximaal drie jaar als daartoe, voor het verstrijken van de periode van vijf jaar, een gemotiveerd verzoek wordt ingediend bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Art. 3. De voorafgaande vergunning vervalt van rechtswege als :

  1. bij de aanvraag voor een voorafgaande vergunning een principiële beslissing tot onteigening of een bewijs van aankoopoptie van de inplantingsplaats is gevoegd en, binnen een jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer het eigendomsbewijs voor dat onroerend goed niet aan het agentschap heeft bezorgd;

  2. als binnen drie jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer aan het agentschap niet het bewijs heeft geleverd dat een stedenbouwkundige vergunning werd verkregen of aangevraagd om het initiatief op de inplantingsplaats te verwezenlijken;

  3. als binnen de geldigheidsduur de initiatiefnemer het initiatief niet heeft gerealiseerd. Het initiatief wordt beschouwd als gerealiseerd als ten minste een winddichte infrastructuur werd gebouwd.

    Bij besluit van de administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid, bij delegatie het afdelingshoofd Woonzorg en Eerste Lijn, van 25 maart 2017 wordt het volgende bepaald :

    Artikel 1. Aan vzw Ter Kimme, Kloosterstraat 3 te 9520 Sint-Lievens-Houtem, wordt de voorafgaande vergunning verleend voor de realisatie van een lokaal dienstencentrum in de Kloosterstraat 3 te 9520 Sint-Lievens-Houtem.

    Art. 2. Deze voorafgaande vergunning geldt voor vijf jaar. Deze termijn kan eenmalig verlengd worden met maximaal drie jaar als daartoe, voor het verstrijken van de periode van vijf jaar, een gemotiveerd verzoek wordt ingediend bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

    Art. 3. De voorafgaande vergunning vervalt van rechtswege als :

  4. bij de aanvraag voor een voorafgaande vergunning een principiële beslissing tot onteigening of een bewijs van aankoopoptie van de inplantingsplaats is gevoegd en, binnen een jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer het eigendomsbewijs voor dat onroerend goed niet aan het agentschap heeft bezorgd;

  5. als binnen drie jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer aan het agentschap niet het bewijs heeft geleverd dat een stedenbouwkundige vergunning werd verkregen of aangevraagd om het initiatief op de inplantingsplaats te verwezenlijken;

  6. als binnen de geldigheidsduur de initiatiefnemer het initiatief niet heeft gerealiseerd. Het initiatief wordt beschouwd als gerealiseerd als ten minste een winddichte infrastructuur werd gebouwd.

    Erkenning van een lokaal dienstencentrum

    Bij besluit van de administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid, bij delegatie het afdelingshoofd Woonzorg en Eerste Lijn, van 25 januari 2017 wordt het volgende bepaald :

    Artikel 1. Het lokaal dienstencentrum Egmont, Deinsbekestraat 23 te 9620 Zottegem, in beheer van OCMW Zottegem, Deinsbekestraat 23 te 9620 Zottegem, wordt erkend onder het nummer CE 3189. De erkenning gaat in op 6 oktober 2016 en geldt voor onbepaalde duur.

    Art. 2. Binnen een termijn van maximum één jaar na de datum van dit besluit moet het lokaal dienstencentrum Egmont voldoen aan :

  7. de algemene erkenningsvoorwaarden, vermeld in artikel 4, 16, 17 en 19 van het Woonzorgdecreet van 13 maart 2009;

  8. de voorwaarden voor de kwaliteit van de hulp- en dienstverlening en de gegevensregistratie, vermeld in artikel 6, 7 en 8 van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor woonzorgvoorzieningen en verenigingen van gebruikers en mantelzorgers;

  9. de specifieke erkenningsvoorwaarden, vermeld in bijlage VI bij het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor woonzorgvoorzieningen en verenigingen van gebruikers en mantelzorgers, met uitzondering van de voorwaarden voor infrastructuur.

    Wijziging van de erkenning van een lokaal dienstencentrum

    Bij besluit van de administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid, bij delegatie het afdelingshoofd Woonzorg en Eerste Lijn, van 9 december 2016 wordt het volgende bepaald :

    Artikel 1. Het artikel 1 van het ministerieel besluit van 8 juni 1999 betreffende de erkenning van een lokaal dienstencentrum wordt vervangen door wat volgt :

    "Artikel 1. Het lokaal dienstencentrum De Schijf, Lijsterstraat 2 te 2800 Mechelen, beheerd door het OCMW...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT