Welzijn

Zorg en gezondheid

Bij besluit van de administrateur-generaal d.d. 12 maart 2016 tot voorlopige erkenning van de capaciteitsuitbreiding van een woonzorgcentrum wordt bepaald dat:

Artikel 1. De capaciteitsuitbreiding met 3 woongelegenheden van het woonzorgcentrum Vogelzang, Vogelzang 1 in 220 Herentals, uitgebaat door de NV Armonea, François Sebrechtslaan 40 in 1080 Sint-Jans-Molenbeek, wordt voorlopig erkend voor de duur van een jaar met ingang van 31 maart 2016 onder het nummer PE2613, zodat de maximale opnamecapaciteit 141 woongelegenheden bedraagt.

Bij besluit van de administrateur-generaal d.d. 5 mei 2016 tot aanpassing van de voorafgaande vergunning van 9 mei 2015 voor de vervangingsnieuwbouw van een woonzorgcentrum wordt bepaald dat:

Artikel 1. Het artikel 1 van het besluit van de administrateur-generaal van 9 mei 2015 wordt aangepast als volgt:

Aan de vzw Vulpia Vlaanderen, Leopoldstraat 48 in 2920 Kalmthout, wordt de voorafgaande vergunning verleend voor de vervangingsnieuwbouw met 22 woongelegenheden van het voormalige woonzorgcentrum voor valide ouderen Home Astrid, Goswin de Stassartstraat 11 in 2800 Mechelen, naar de Dijlepoortsite ter hoogte van de Oscar Van Kesbeeckstraat en de Begijnenweide in 2800 Mechelen

.

Art. 2. Deze voorafgaande vergunning geldt tot 9 mei 2020.De geldigheidsduur kan eenmalig verlengd worden met maximaal drie jaar door, voor het verstrijken ervan, een ontvankelijke aanvraag bij het Agentschap Zorg en Gezondheid in te dienen.

Art. 3. De voorafgaande vergunning vervalt van rechtswege als:

  1. bij de aanvraag voor een voorafgaande vergunning een principiële beslissing tot onteigening of een bewijs van aankoopoptie van de inplantingsplaats is gevoegd en, binnen een jaar na de datum van het oorspronkelijke besluit de initiatiefnemer het eigendomsbewijs voor dat onroerend goed niet aan het agentschap heeft bezorgd;

  2. binnen drie jaar na de datum van het oorspronkelijke besluit de initiatiefnemer aan het agentschap niet het bewijs heeft geleverd dat een stedenbouwkundige vergunning werd verkregen of aangevraagd om het initiatief op de inplantingsplaats te verwezenlijken;

  3. binnen de geldigheidsduur de initiatiefnemer het initiatief niet heeft gerealiseerd. Het initiatief wordt beschouwd als gerealiseerd als ten minste een winddichte infrastructuur werd gebouwd.

    Art. 4. Als het initiatief binnen de geldigheidsduur van de voorafgaande vergunning niet of slechts gedeeltelijk verwezenlijkt werd, vervalt de voorafgaande vergunning voor de niet-gerealiseerde opnamemogelijkheden.

    Bij besluit van de administrateur-generaal d.d. 5 maart 2016 houdende de voorafgaande vergunning voor het bouwen van een centrum voor herstelverblijf wordt bepaald dat:

    Artikel 1. Aan de NV Armonea, François Sebrechtslaan 40 in 1080 Sint-Jans-Molenbeek wordt de voorafgaande vergunning verleend voor de realisatie van een centrum voor herstelverblijf 't Smeedeshof, Steenweg op Mol 158 in 2360 Oud-Turnhout met 60 verblijfseenheden.

    Art. 2. Deze voorafgaande vergunning geldt voor vijf jaar. De geldigheidsduur kan eenmalig verlengd worden met maximaal drie jaar door, voor het verstrijken ervan, een ontvankelijke aanvraag bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid in te dienen.

    Art. 3. De voorafgaande vergunning vervalt van rechtswege als:

  4. bij de aanvraag voor een voorafgaande vergunning een principiële beslissing tot onteigening of een bewijs van aankoopoptie van de inplantingsplaats is gevoegd en, binnen een jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer het eigendomsbewijs voor dat onroerend goed niet aan het agentschap heeft bezorgd;

  5. binnen drie jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer aan het agentschap niet het bewijs heeft geleverd dat een stedenbouwkundige vergunning werd verkregen of aangevraagd om het initiatief op de inplantingsplaats te verwezenlijken;

  6. binnen de geldigheidsduur de initiatiefnemer het initiatief niet heeft gerealiseerd. Het initiatief wordt beschouwd als gerealiseerd als ten minste een winddichte infrastructuur werd gebouwd.

    Art. 4. Als het initiatief binnen de geldigheidsduur van de voorafgaande vergunning niet of slechts gedeeltelijk verwezenlijkt werd, vervalt de voorafgaande vergunning voor de niet-gerealiseerde opnamemogelijkheden.

    Bij besluit van de administrateur-generaal d.d. 5 maart 2016 tot voorlopige bijzondere erkenning van een centrum voor dagverzorging wordt bepaald dat:

    Artikel 1. Het centrum voor dagverzorging voor zorgafhankelijke ouderen Sint-Antonius, Jules Sermonstraat 17 in 1600 Sint-Pieters-Leeuw, uitgebaat door de vzw Woon- en Zorgcentrum Sint-Antonius, Jules Sermonstraat 17 in 1600 Sint-Pieters-Leeuw, wordt voorlopig erkend voor de duur van een jaar met ingang van 25 januari 2016 onder het nummer DVC BE PE2918 voor 5 verblijfseenheden.

    Bij besluit van de administrateur-generaal d.d. 5 maart 2016 tot bijzondere erkenning van een centrum voor dagverzorging voor zorgafhankelijke ouderen wordt bepaald dat:

    Artikel 1. Artikel 1 van het besluit van de administrateur-generaal van 25 januari 2016 wordt aangepast als volgt:

    Aan het dagverzorgingscentrum niet-conform artikel 51 van de bijlage IX Triangel, gelegen Steenvoordestraat 36/0001 in 9070 Destelbergen en uitgebaat door het OCMW van Destelbergen, Kouterlaan 19 in 9070 Destelbergen, wordt met ingang van 7 januari 2015 een bijzondere erkenning als centrum voor dagverzorging voor zorgafhankelijke ouderen verleend onder nummer DVC BE 2462 voor 15 verblijfseenheden voor onbepaalde duur

    .

    Bij besluit van de administrateur-generaal d.d. 5 maart 2016 tot erkenning van een woonzorgcentrum, een rust- en verzorgingstehuis en een centrum voor kortverblijf wordt bepaald dat:

    Artikel 1. Aan het OCMW van 9940 Evergem wordt onder het erkenningsnummer CE 1273 met ingang van 1 juli 2016 een erkenning als woonzorgcentrum verleend voor onbepaalde duur voor volgende vestigingen:

    - "Ter Caele", gelegen Hoeksken 29 in 9940 Evergem met maximaal 94 woongelegenheden;

    - "Ter Hollebeke", gelegen Hooiwege 4 in 9940 Evergem met maximaal 60 woongelegenheden;

    - "Ten Oudenvoorde", gelegen Hospitaalstraat 2 in 9940 Evergem met maximaal 80 woongelegenheden.

    Art. 2. Aan het OCMW van 9940 Evergem wordt onder het erkenningsnummer VZB 2025 met ingang van 1 juli 2016 een erkenning als rust- en verzorgingstehuis verleend voor onbepaalde duur voor volgende vestigingen:

    - "Ter Caele", gelegen Hoeksken 29 in 9940 Evergem met maximaal 49 bedden;

    - "Ter Hollebeke", gelegen Hooiwege 4 in 9940 Evergem met maximaal 32 bedden;

    - "Ten Oudenvoorde", gelegen Hospitaalstraat 2 in 9940 Evergem met maximaal 43 bedden.

    Art. 3. Het centrum voor kortverblijf verbonden aan het woonzorgcentrum "Ten Oudenvoorde", gelegen Hospitaalstraat 2 in 9940 Evergem en uitgebaat door het OCMW van 9940 Evergem, wordt erkend met ingang van 1 juli 2016 voor onbepaalde duur onder nummer KCE 1273 voor maximaal 4 woongelegenheden.

    Art. 4. Het besluit van de administrateur-generaal van 30 mei 2012 tot erkenning van het woonzorgcentrum "Ter Caele" in 9940 Evergem wordt opgeheven met ingang van 1 juli 2016.

    Art. 5. Het besluit van de administrateur-generaal van 5 november 2014 tot erkenning van het rust- en verzorgingstehuis "Ter Caele" in 9940 Evergem wordt opgeheven met ingang van 1 juli 2016.

    Art. 6. Het besluit van de administrateur-generaal van 10 september 2014 tot erkenning van het woonzorgcentrum en rust- en verzorgingstehuis "Ter Hollebeke" in 9940 Evergem wordt opgeheven met ingang van 1 juli 2016.

    Art. 7. Het besluit van de administrateur-generaal van 12 september 2012 tot erkenning van het woonzorgcentrum en rust- en verzorgingstehuis "Ten Oudenvoorde" in 9940 Evergem wordt opgeheven met ingang van 1 juli 2016.

    Art. 8. Het besluit van de administrateur-generaal van 12 september 2012 tot erkenning van het centrum voor kortverblijf verbonden aan het woonzorgcentrum "Ten Oudenvoorde" in 9940 Evergem wordt opgeheven met ingang van 1 juli 2016.

    Bij besluit van de administrateur-generaal d.d. 8 maart 2016 houdende de voorafgaande vergunning voor het bouwen van een centrum voor herstelverblijf wordt bepaald dat:

    Artikel 1. Aan NV FLEXLIFE, Limalaan 18 in 1020 Brussel wordt de voorafgaande vergunning verleend voor de realisatie van een centrum voor herstelverblijf Ter Lokeren, Zelebaan 97 in 9160 Lokeren met 60 verblijfseenheden.

    Art. 2. Deze voorafgaande vergunning geldt voor vijf jaar.

    De geldigheidsduur kan eenmalig verlengd worden met maximaal drie jaar door, voor het verstrijken ervan, een ontvankelijke aanvraag bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid in te dienen.

    Art. 3. De voorafgaande vergunning vervalt van rechtswege als:

  7. bij de aanvraag voor een voorafgaande vergunning een principiële beslissing tot onteigening of een bewijs van aankoopoptie van de inplantingsplaats is gevoegd en, binnen een jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer het eigendomsbewijs voor dat onroerend goed niet aan het agentschap heeft bezorgd;

  8. binnen drie jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer aan het agentschap niet het bewijs heeft geleverd dat een stedenbouwkundige vergunning werd verkregen of aangevraagd om het initiatief op de inplantingsplaats te verwezenlijken;

  9. ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT