8 SEPTEMBER 2009. - Ministerieel besluit betreffende machtiging tot hoogdringende onteigening ten algemenen nutte van onroerende goederen bestemd voor de uitvoering van waterbeheersingswerken aan de Eekstraatbeek, onbevaarbare waterloop 1.051, in Lochristi door de Polder Moervaart en Zuidlede

  1. Geografische omschrijving

    De onteigeningen zijn voorzien op het grondgebied van de gemeente Lochristi (Zeveneken), langs de Eekstraatbeek en dit op de rechterbeekoever, afwaarts het bufferbekken tot aan de uitmonding in de Ledebeek.

  2. Kadastrale gegevens

    Lochristi, 3e afdeling, sectie B, delen van percelen 751A, 825A, 825B en 826.

  3. Reden van uitvaardigen van het besluit

    De terreinen zijn noodzakelijk voor het uitvoeren van een herprofilering van de Eekstraatbeek. Deze herprofilering is noodzakelijk teneinde voldoende uitwatering van het bufferbekken mogelijk te maken.

  4. Bevoegde instantie

    Polder van Moervaart en Zuidlede

  5. Plannen ter inzage bij

    Polder van Moervaart en Zuidlede

    Sleidinge-Dorp 6

    9940 Sleidinge

  6. Wettelijke basis

    De wet van 26 juli 1962 betreffende de onteigeningen ten algemenen nutte en de concessies voor de bouw van de autosnelwegen, gewijzigd bij de wet van 7 juli 1978, artikel 5, betreffende de rechtspleging bij hoogdringende omstandigheden inzake onteigening ten algemenen nutte.

  7. Datum + bevoegde minister

    Het besluit dateert van 8 september 2009. De bevoegde minister is de Vlaamse Minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur, Mevr. Joke SCHAUVLIEGE.

  8. Beroep

    Iedere belanghebbende kan, binnen zestig dagen na kennisneming of bekendmaking, tegen dit besluit een beroep tot nietigverklaring indienen bij de Raad van State.

    Het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT