Koninklijk besluit tot vaststelling van de bijzondere wijze waarop personeelsleden van het Ministerie van Middenstand en Landbouw overgaan naar de voorlopige cellen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen of van de nieuwe federale overheidsdiensten., de 19 juin 2002

Artikel 1. § 1. Voor de toepassing van dit besluit, moet worden verstaan onder personeelsleden : de Rijksambtenaren, de stagiairs, de bij arbeidsovereenkomst in dienst genomen personeelsleden en de contractuele personeelsleden in dienst genomen in toepassing van artikel 32 van de wet van 24 december 1999 ter bevordering van de werkgelegenheid.

§ 2. Voor de toepassing van § 1 :

  1. worden de stagiairs geacht de graad te bekleden waarvoor zij zich hebben aangemeld; de stagiairs van niveau 1 worden daarenboven beschouwd als personeelsleden van het Ministerie waaraan zij daadwerkelijk zijn verbonden;

  2. wordt het personeelslid dat bij arbeidsovereenkomst in dienst is genomen, geacht de graad te bekleden die overeenstemt met de betrekking waarvoor het personeelslid werd aangeworven, of, indien de overeenkomst zich niet uitspreekt over deze betrekking, de graad waaraan de weddeschaal verbonden is, waarin zijn bezoldiging wordt vastgesteld.

    Art. 2. § 1. Bij overdracht van een dienst van het Ministerie van Middenstand en Landbouw naar een voorlopige cel van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen of van de nieuwe federale overheidsdiensten, geschiedt de overdracht van de personeelsleden hetzij van ambtswege, hetzij op verzoek van de betrokken personeelsleden.

    § 2. a) De diensten waarvan de personeelsleden van ambtswege naar een voorlopige cel van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen of de federale overheidsdiensten worden overgedragen, worden vermeld in bijlage I en II bij dit besluit.

    1. Een regionale cel en voorlopige cellen voor het Federaal Agentschap of voor de nieuwe federale overheidsdiensten worden opgericht voor de diensten, opgenomen in bijlage II.

    De personeelsleden van deze diensten worden van het behoud van deze cellen op de hoogte gebracht door middel van een dienstorder met het verzoek binnen de dertig dagen schriftelijk te laten weten of zij wensen overgedragen te worden aan de regionale cel met het oog op hun overplaatsing naar het Vlaamse of het Waalse Gewest, of naar de voorlopige cellen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen of van de nieuwe federale overheidsdiensten op één van de betrekkingen die in de dienstorder vermeld worden. Zij richten hun aanvraag rechtstreeks aan de Secretaris-generaal, die de ontvangst ervan bericht; een afschrift wordt via hiërarchische weg aan dezelfde chef toegestuurd.

    De aanvragers die de vereiste kwalificatie bezitten, worden per graad en per taalrol of taalregime gerangschikt in de volgende groepen en aangewezen voor een met hun graad overeenstemmende betrekking :

  3. de Rijksambtenaren;

  4. de stagiairs;

  5. de bij arbeidsovereenkomst in dienst genomen personeelsleden volgens de categorieën bepaald in artikel 4 van de wet van 22 juli 1993 houdende bepaalde maatregelen inzake het openbare ambt, en die voorzien in artikel 33 van de wet van 22 maart 1999 houdende diverse maatregelen inzake ambtenarenzaken;

  6. de ambtenaren tewerkgesteld in het kader van een startbaanovereenkomst beoogd in artikel 32 van de wet van 24 december 1999 ter bevordering van de werkgelegenheid.

    In elk van de in het vorig lid genoemde groepen worden de personeelsleden gerangschikt als volgt :

  7. het personeelslid met de grootste graadanciënniteit;

  8. bij gelijke graadanciënniteit, het personeelslid met de grootste dienstanciënniteit;

  9. bij gelijke dienstanciënniteit, de oudste in leeftijd. Wanneer de dienstorder, bedoeld in het eerste lid, het aantal betrekkingen slechts, hetzij per niveau, hetzij per groep van graden van eenzelfde niveau vaststelt, worden de personeelsleden vooraf als volgt gerangschikt : het personeelslid dat het hoogst in graad is. Bij gelijke graad worden de personeelsleden gerangschikt in de volgorde zoals aangeduid in dit lid.

    Het criterium van de graadanciënniteit wordt niet toegepast...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT