9 JANUARI 2013. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 18 juli 2011, gesloten in het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf, betreffende de tewerkstelling en vorming van de werknemers behorende tot de risicogroepen (1)

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 18 juli 2011, gesloten in het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf, betreffende de tewerkstelling en vorming van de werknemers behorende tot de risicogroepen.

Art. 2. De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 9 januari 2013.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Werk,

Mevr M. DE CONINCK

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Comité voor het tabaksbedrijf

Collectieve arbeidsovereenkomst van 18 juli 2011

Tewerkstelling en vorming van de werknemers behorende tot de risicogroepen (Overeenkomst geregistreerd op 19 oktober 2011 onder het nummer 106462/CO/133)

HOOFDSTUK I. - Oogmerken

Artikel 1. De maatregelen ter bevordering van de werkgelegenheid en de vorming voorzien in deze collectieve arbeidsovereenkomst beogen de besteding voor 2011 en 2012 van 0,10 pct. van de bruto loonmassa berekend op grond van het volledige loon van de werknemers, zoals bedoeld in artikel 23 van de wet van 29 juni 1981 houdende de algemene beginselen van de sociale zekerheid voor werknemers en de uitvoeringsbesluiten van deze wet, aan de werknemers behorende tot de risicogroepen enerzijds en anderzijds aan de werknemers op wie een begeleidingsplan van toepassing is.

HOOFDSTUK II. - Toepassingsgebied

Art. 2. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de arbeiders van de tabaksondernemingen die ressorteren onder de bevoegdheid van het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf.

Onder "arbeiders" wordt verstaan : de arbeiders en de arbeidsters.

Art. 3. De inspanning ten voordele van de risicogroepen door het bevorderen van opleiding- of omscholingsinitiatieven, richt zich hoofdzakelijk tot volgende categorieën werknemers :

  1. oudere en/of laaggeschoolde werknemers uit de sector bedreigd door :

    - collectief ontslag;

    - herstructurering of,

    - geconfronteerd met de invoering van nieuwe technologieën;

  2. langdurige...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT