11 APRIL 2011. - Ministerieel besluit houdende toekenning van een afwijking op verschillende bepalingen van het besluit van de Waalse Gewestexecutieve van 11 maart 1993 houdende uitvoering van de wet van 1 juli 1954 op de riviervisserij ten gunste van de werkgroep 'Vochtige gebieden' van het gemeentelijk natuurontwikkelingsplan van Tellin

De Minister van Openbare Werken, Landbouw, Landelijke Aangelegenheden, Natuur, Bossen en Erfgoed,

Gelet op de wet van 1 juli 1954 op de riviervisvangst, inzonderheid op artikel 14;

Gelet op het besluit van de Waalse Gewestexecutieve van 11 maart 1993 houdende uitvoering van de wet van 1 juli 1954 op de riviervisserij, inzonderheid op de artikelen 9, 1°, 10, 1° en 50, § 1;

Gelet op het verzoek van de werkgroep "Vochtige gebieden" van het gemeentelijk natuurontwikkelingsplan van Tellin van 7 januari 2011 die tot doel heeft vallen te zetten op de beek van "Village" te Resteigne met het oog op de telling van fokvissen voor forellen die deze beek gebruiken in het kader van een rehabilitatieproject van de paaiplaatsen van Resteigne;

Gelet op het gunstig advies van de Dienst Visvangst van het Departement Natuur en Bossen,

Besluit :

Artikel 1. In afwijking van de bepalingen van de artikelen 9, 1°, 10, 1°, en 50, § 1, van het besluit van de Waalse Gewestexecutieve van 11 maart 1993 houdende uitvoering van de wet van 1 juli 1954 op de riviervisserij, mogen de personen bedoeld in artikel 7, in het kader van de door de werkgroep "Vochtige gebieden" van het gemeentelijk natuurontwikkelingsplan (PCDN) van Tellin ontwikkelde acties, vanaf 1 oktober tot 28 februari, beekforellen vangen door middel van vangkooien.

Art. 2. De vangkooi moet worden geplaatst in de beek van "Village", in een gebied dicht bij de samenvloeiing met de Lesse, gelegen in de eigendom van het kasteel van Resteigne.

De vangkooi kan alleen worden geplaatst in aanwezigheid van de heer Luc Pierssens, projectcoördinator voor de rehabilitatie van paaiplaatsen van het PCDN van Tellin, en een personeelslid van de Dienst Visvangst van de Directie Jacht en Visserij.

De vangkooi moet dagelijks worden onderzocht vanaf de eerste vastgestelde migratie en tot half januari. Buiten die periode moet de vangkooi minstens om de twee dagen worden onderzocht om de wonden van de gevangen vissen te beperken.

Art. 3. De gebruikte vangkooi moet bestaan uit een enige ingang die naar de visvangstkooi leidt en moet overeenstemmen met de beschrijving ervan gemaakt in het verzoek van de werkgroep "Vochtige gebieden" van het PCDN van Tellin van 7 januari 2011.

De val mag enkel worden gebruikt voor de vangst van vissen die migreren en moet worden beveiligd zodat enkel de personen bedoeld in artikel 7 de gevangen vissen uit de vangkooi mogen trekken.

Art. 4. Om elk gezondheidsrisico te voorkomen, mag de in het kader...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT