Waalse Dierenwelzijnwetboek, de 4 octobre 2018

Artikel 1. De volgende tekst vormt het Waalse Dierenwelzijnwetboek:

(NOTA : voor de Waalse Dierenwelzijnwetboek, zie 2018-10-04/16)

Wijzigings, opheffings en slotbepalingen

Afdeling I. - Wijzigingsbepalingen

Onderafdeling 1. - Wijziging in het decreet van 11 maart 1999 betreffende de milieuvergunning

Art. 2. In artikel 2 van het decreet van 11 maart 1999 betreffende de milieuvergunning wordt het eerste lid vervangen als volgt:

"In het kader van een geïntegreerd beleid inzake de vervuilingspreventie en -beperking en het waarborgen van de standaards inzake dierenwelzijn heeft dit decreet ten doel mens en milieu te beschermen tegen gevaren, hinder of ongemakken die een inrichting rechtstreeks of onrechtstreeks zou kunnen veroorzaken tijdens of na de exploitatie ervan en het welzijn van de dieren te verzekeren wanneer ze het voorwerp uitmaken van de installaties en activiteiten van de beoogde inrichting."

Art. 3. In afdeling 2 van Hoofdstuk I van hetzelfde decreet wordt een artikel 3bis ingevoegd, luidend als volgt:

"Art. 3bis. Ongeacht de indeling van de installaties en activiteiten zoals bedoeld in artikel 3 leven de installaties en activiteiten de normen inzake dierenwelzijn na.".

Art. 4. In artikel 4, derde lid, van hetzelfde decreet wordt een punt 10° ingevoegd, luidend als volgt:

"10° in voorkomend geval, de verbetering van de voorwaarden betreffende het houden van de dieren die het voorwerp uitmaken van de installaties en de activiteiten en de informatie die regelmatig verstrekt moet worden aan de door de Regering aangewezen overheden over:

  1. de maatregelen genomen om in te spelen op de behoeften van de beoogde dieren;

  2. de maatregelen genomen inzake de opleiding van het personeel van de inrichting i.v.m. dierenwelzijn.".

Art. 5. In artikel 5 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in paragraaf 2 wordt het tweede lid aangevuld met volgende woorden: "of met dierenwelzijn";

  2. in paragraaf 3 wordt het eerste lid aangevuld met volgende woorden: ", en in voorkomend geval, inzake het waarborgen van het welzijn van de dieren bedoeld bij de installatie of de activiteit";

  3. in § 3, derde lid, worden de woorden "of voor de bescherming van de dieren" ingevoegd tussen "of het milieu" en de woorden "ten minste gelijk zijn".

    Art. 6. In artikel 6, tweede lid, worden de woorden "of voor de bescherming van de dieren" ingevoegd tussen "of het milieu" en de woorden "ten minste gelijk zijn".

    Art. 7. In artikel 10, § 1, tweede lid, 2°, van hetzelfde decreet, worden de woorden "of wanneer ze het aantal dieren van de inrichting verhoogt" ingevoegd tussen de woorden "of onrechtstreeks toenemen" en de woorden "of wanneer de door de Regering vastgelegde capaciteitsdrempelwaarden daardoor bereikt worden".

    Art. 8. In artikel 14, § 5, eerste lid, van hetzelfde decreet worden de woorden "of voor het waarborgen van het welzijn van de dieren" ingevoegd tussen de woorden "of het milieu tot gevolg kan hebben," en de woorden "kan de bevoegde overheid".

    Art. 9. In artikel 17 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  4. in het tweede lid wordt een punt 11° ingevoegd, luidend als volgt:

    "11° wat betreft de inrichtingen waarin de dieren het voorwerp zijn van de installaties of activiteiten, de gegevens waardoor de significante effecten van de inrichting op de beoogde dieren en hun welzijn kunnen worden gekend en waardoor de maatregelen voorzien om het dierenwelzijn te waarborgen, kunnen worden geïdentificeerd.";

  5. paragraaf 2 wordt aangevuld met een lid luidend als volgt:

    "Wanneer dieren het voorwerp zijn van installaties of activiteiten, bevat de aanvraag een dossier van de rapportering van de effecten van de inrichting op de beoogde dieren en op hun welzijn. De Regering bepaalt de minimale inhoud van dit rapporteringsdossier.".

    Art. 10. In artikel 24 van hetzelfde decreet wordt het tweede lid aangevuld met de woorden "of die de normen inzake dierenwelzijn niet naleven".

    Art. 11. In artikel 45, § 1, eerste lid, van hetzelfde decreet wordt een 8° ingevoegd, luidend als volgt:

    "8° in voorkomend geval, het maximum aantal dieren die het voorwerp kunnen zijn van de installaties en activiteiten en de voorziene modaliteiten om hun welzijn te waarborgen.".

    In afdeling 2 van Hoofdstuk VIII van hetzelfde decreet wordt een artikel 59quinquies ingevoegd, luidend als volgt:

    "Art. 59quinquies. De Regering bepaalt de verplichtingen waartoe de exploitant van een inrichting waarin dieren het voorwerp uitmaken van de installaties en activiteiten, bij de beëindiging of de sluiting van die inrichting, gehouden is om het welzijn van de dieren te waarborgen.".

    Art. 12. In artikel 65, § 1, eerste lid, van hetzelfde decreet wordt een 5° ingevoegd, luidend als volgt:

    "5° zo nodig, wat betreft de inrichtingen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT