2 JUNI 2010. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 23 februari 2009, gesloten in het Paritair Comité voor de bedienden uit de voedingsnijverheid, tot wijziging en coördinatie van de statuten van het 'Waarborg- en Sociaal Fonds van de bedienden van de voedingsnijverheid' (1)

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 7 januari 1958 betreffende de fondsen voor bestaanszekerheid, inzonderheid op artikel 2;

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Comité voor de bedienden uit de voedingsnijverheid;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 23 februari 2009, gesloten in het Paritair Comité voor de bedienden uit de voedingsnijverheid, tot wijziging en coördinatie van de statuten van het "Waarborg- en Sociaal Fonds van de bedienden van de voedingsnijverheid".

Art. 2. De Minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Nice, 2 juni 2010.

ALBERT

Van Koningswege :

De Vice-Eerste Minister

en Minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid,

Mevr. J. MILQUET

_______

Nota

(1) Verwijzingen naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 7 januari 1958, Belgisch Staatsblad van 7 februari 1958.

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Comité voor de bedienden uit de voedingsnijverheid

Collectieve arbeidsovereenkomst van 23 februari 2009

Wijziging en coördinatie van de statuten van het "Waarborg- en Sociaal Fonds van de bedienden van de voedingsnijverheid" (Overeenkomst geregistreerd op 17 maart 2009 onder het nummer 91403/CO/220)

Oprichting

Artikel 1. Toepassingsgebied

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing :

  1. op de werkgevers van de ondernemingen welke onder de bevoegdheid van het Paritair Comité voor de bedienden uit de voedingsnijverheid ressorteren, met uitzondering van de ambachtelijke bakkerijen, de ambachtelijke banketbakkerijen, de verbruikszalen bij een ambachtelijke banketbakkerij;

  2. op de bedienden tewerkgesteld in de ondernemingen bedoeld onder punt 1 van dit artikel.

    Onder "bedienden" verstaat men de mannelijke en vrouwelijke bedienden.

    Art. 2. De statuten van het Fonds voor bestaanszekerheid, genaamd "Waarborg- en Sociaal Fonds van de bedienden van de voedingsnijverheid", opgericht door de collectieve arbeidsovereenkomst van 29 maart 1976, algemeen verbindend verklaard bij koninklijk besluit van 7 juli 1977 (Belgisch Staatsblad van 2 september 1977) en zoals gewijzigd door de nadien algemeen verbindend verklaarde collectieve arbeidsovereenkomsten, worden gewijzigd en gecoördineerd zoals bepaald in de bijlage bij deze collectieve arbeidsovereenkomst.

    Art. 3. Deze collectieve arbeidsovereenkomst met als bijlage de statuten van het "Waarborg- en Sociaal Fonds van de voedingsnijverheid", treedt in werking op 1 januari 2009. Zij vervangt de collectieve arbeidsovereenkomst van 29 maart 1976 gesloten in het Paritair Comité voor de bedienden uit de voedingsnijverheid tot oprichting van een fonds voor bestaanszekerheid genaamd "Waarborg- en Sociaal Fonds van de bedienden van de voedings-nijverheid" en tot vaststelling van zijn statuten, algemeen verbindend verklaard bij koninklijk besluit van 7 juli 1977 (Belgisch Staatsblad van 2 september 1977) en zoals gewijzigd door de nadien algemeen verbindend verklaarde collectieve arbeidsovereenkomsten.

    Zij...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT