22 OKTOBER 2006. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden waaronder het Verzekeringscomité met toepassing van artikel 56, § 2, eerste lid, 3°, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, overeenkomsten kan sluiten voor de financiering van de therapeutische projecten inzake geestelijke gezondheidszorg

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, inzonderheid op artikel 56, § 2, eerste lid, 3°;

Gelet op het advies van het Comité van de verzekering voor geneeskundige verzorging, gegeven op 27 maart 2006;

Gelet op het advies van de Inspecteur van Financiën, gegeven op 5 mei 2006;

Gelet op de akkoordbevinding van Onze Minister van Begroting, gegeven op 27 juli 2006;

Gelet op het advies nr. 41.174/1 van de Raad van State, gegeven op 21 september 2006 met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 1° van de gecoördineerde wetten op de Raad van State;

Op de voordracht van Onze Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

  1. « De wet » : de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994.

  2. « Het Verzekeringscomité » : het Comité van de verzekering voor geneeskundige verzorging, bedoeld in artikel 2, e), van de wet.

  3. « Psychiatrische problematiek » : de groepen van pathologieën uit de « Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM IV) », de « International Classification of Diseases, 9th Revision, Clinical Modification (ICD-9-CM) » of de « International Classification of Diseases, 10th Revision, Clinical Modification (ICD-10-CM) », met uitzondering van de groepen die uitsluitend betrekking hebben op of samengesteld zijn uit een exclusieve combinatie van de volgende pathologieën :

    1. Dementie;

    2. Andere cognitieve stoornissen van medische, vasculaire of traumatische oorsprong;

    3. Epilepsie;

    4. Mentale retardatie;

    5. Neurologische stoornis.

  4. « Complexe psychiatrische problematiek » : een psychiatrische problematiek met een multidimensioneel karakter die een grote impact heeft op de verschillende levenssferen en waarvan de therapeutische tenlasteneming het optreden vereist van verschillende soorten van partners.

  5. « Chronische psychiatrische problematiek » : een psychiatrische problematiek die een langdurige therapeutische tenlasteneming vereist welke bestaat uit opeenvolgende fasen waarin diverse verzorging wordt aangevraagd, die een verzorging op maat en een continuïteit van de verzorging vereisen.

  6. « Leeftijdsgroep » : een van de drie volgende categorieën :

    1. kinderen en adolescenten : 0 tot 21 jaar;

    2. volwassenen : 19 tot 65 jaar;

    3. bejaarden. meer dan 60 jaar.

  7. « Patiënt » : een persoon met een complexe chronische psychiatrische problematiek, ongeacht het feit of hij al dan niet rechthebbende van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging is in de zin van artikel 2, j), van de wet.

  8. « Werkingsgebied » : geografisch uitgestrekte zone waarbinnen de partners hun therapeutisch project ontwikkelen.

  9. « Partner » : dienst, groepering of instelling voor verzorging, hulp- of dienstverlening, die bij de tenlasteneming van de patiënt betrokken is.

  10. « Overlegplatform voor de geestelijke gezondheidszorg » : samenwerkingsverband tussen psychiatrische instellingen en diensten als overlegplatform zoals bedoeld in het koninklijk besluit van 10 juli 1990 houdende vaststelling van de normen voor de erkenning van samenwerkingsverbanden van psychiatrische instellingen en diensten.

    Art. 2. Onder de voorwaarden die in dit besluit zijn vastgesteld, kunnen overeenkomsten worden gesloten tussen het Verzekeringscomité en de partners van een therapeutisch project met het oog op de financiering van de coördinatie tussen partners en het overleg rond de patiënt die in het kader van het therapeutische project wordt ten laste genomen.

    Art. 3. Om de verzekeringstegemoetkoming die in dit besluit is...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT