Besluit tot vaststelling van het huishoudelijk reglement van de Medische Jury vermeld in artikel 54.9 van het koninklijk besluit van 20 juli 2001 houdende algemeen reglement op de bescherming van de bevolking, van de werknemers en het leefmilieu tegen het gevaar van de ioniserende stralingen., de 22 mai 2007

SAMENSTELLING.

Artikel 1. De leden van de Medische Jury worden onderverdeeld in vier verschillende groepen, met name de kernleden, de leden aangewezen om te beraadslagen over de dossiers die betrekking hebben op artikel 51.7 van het ARBIS, de leden aangeduid om te beraadslagen over de dossiers die betrekking hebben op artikel 53 van het ARBIS en de leden aangeduid om te beraadslagen over de dossiers die betrekking hebben op artikel 75 van het ARBIS.

Zo kan de jury op vier verschillende wijzen samenkomen :

de gehele jury om een uitspraak te doen over alle agendapunten, met uitzondering van deze die betrekking hebben op de artikelen 51.7, 53 en 75 van het ARBIS;

de kernleden en de leden die moeten beraadslagen over de agendapunten die betrekking hebben op artikel 51.7 van het ARBIS;

de kernleden en de leden die moeten beraadslagen over de agendapunten die betrekking hebben op artikel 53 van het ARBIS;

de kernleden en de leden die moeten beraadslagen over de agendapunten die betrekking hebben op artikel 75 van het ARBIS.

UITNODIGING.

Art. 2. De Medische Jury wordt samengeroepen op initiatief van zijn Voorzitter.

De uitnodiging wordt schriftelijk of per e-mail en ten minste veertien dagen voor de datum die voor de vergadering werd vastgelegd, aan de leden gestuurd. Omwille van uitzonderlijke redenen die in de uitnodiging worden vermeld, kan de Voorzitter een buitengewone vergadering binnen een kortere termijn bijeenroepen.

De uitnodiging vermeldt uur en plaats van de vergadering alsook de agenda. Deze laatste kan, in geval van een buitengewone vergadering, beperkt worden tot de punten die de dringende aard van deze vergadering rechtvaardigen.

Bij de uitnodiging worden de werkdocumenten gevoegd die betrekking hebben op de punten van de agenda van de vergadering.

Wanneer de uitnodiging via mail wordt verstuurd, worden de werkdocumenten diezelfde dag via post verstuurd indien ze niet bij de uitnodiging werden gevoegd.

De uitnodiging, de agenda en de werkdocumenten die betrekking hebben op de vergadering, worden verstuurd naar het adres dat hiertoe door elk van de leden aan de secretaris van de Medische Jury wordt meegedeeld.

AGENDA.

Art. 3. De Voorzitter van de Medische Jury stelt, in overleg met de secretaris, de agenda van de vergaderingen voor.

Deze laatste bevat eveneens de punten waarvoor een lid ten laatste twintig werkdagen voor de vergadering, een verzoek tot inschrijving heeft ingediend bij de Voorzitter.

VERGADERING - STEMMING.

Art. 4...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT