Plenaire vergadering Agenda Vrijdag 18 januari 2008, om 9 u. 30 m. en om 14 u. 30 m. (Zaal van de plenaire vergaderingen, Lombardstraat 69) 1. Installatie en eedaflegging van twee nieuwe leden van het

Plenaire vergadering

Agenda

Vrijdag 18 januari 2008, om 9 u. 30 m. en om 14 u. 30 m.

(Zaal van de plenaire vergaderingen, Lombardstraat 69)

  1. Installatie en eedaflegging van twee nieuwe leden van het Parlement

  2. Inoverwegingnemingen

    - Voorstel van resolutie (van Mevr. MichËle Hasquin-Nahum en de heer Olivier de Clippele) om asbakken te plaatsen op de vuilnisbakken langs de gewestwegen en voor de gebouwen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

    - Voorstel van ordonnantie (van de heer Olivier de Clippele, Mevr. FranÁoise Schepmans en de heer Serge de Patoul) tot aanpassing van de tarieven van de successierechten aan de evolutie van de vastgoedprijzen.

  3. Ontwerpen van ordonnantie

    - Ontwerp van ordonnantie houdende wijziging van de organieke ordonnantie van 23 februari 2006 houdende de bepalingen die van toepassing zijn op de begroting, de boekhouding en de controle.

    - Rapporteur : de heer JoÎl Riguelle

    - Bespreking.

    - Ontwerp van ordonnantie houdende goedkeuring van het samenwerkingsakkoord tussen de Federale Overheid, het Vlaams Gewest, het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest inzake de uitvoering van sommige bepalingen van het Protocol van Kyoto, afgesloten te Brussel op 19 februari 2007.

    Ontwerp van ordonnantie tot vaststelling van een regeling voor de handel in broeikasgasemissierechten en met betrekking tot de flexibiliteitsmechanismen van het Protocol van Kyoto.

    - Rapporteur : Mevr. Magda De Galan.

    - Samengevoegde bespreking.

  4. Interpellaties

    - Interpellatie van de heer Christos Doulkeridis tot de heer BenoÓt Cerexhe, Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Tewerkstelling, Economie, Wetenschappelijk Onderzoek, Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp, Mevr. Evelyne Huytebroeck, Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Leefmilieu, Energie en Waterbeleid, en Mevr. Brigitte Grouwels, Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Ambtenarenzaken, Gelijkekansenbeleid en de Haven van Brussel, betreffende ´ het betrekken van de toeristische sector in de projecten voor de ontwikkeling van de Haven van Brussel ª.

    Toegevoegde interpellatie van Mevr. FranÁoise Schepmans betreffende ´ de bouw van een agrobrandstoffabriek aan de Heembeekkaai ª.

    Toegevoegde interpellatie van Mevr. FranÁoise Schepmans betreffende ´ de toegang van cruiseschepen in de Haven van Brussel ª.

    Toegevoegde interpellatie van Mevr. Marie-Paule Quix betreffende ´ de vermeende afbouw van het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT