Koninklijk besluit tot toekenning van een forfaitaire vergoeding wegens verblijfkosten aan de personeelsleden belast met een rondreizende functie van de centrale cel van de Gemeenschappelijke Dienst voor preventie en bescherming op het werk voor sommige federale overheidsdiensten., de 12 février 2008

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit verstaat men onder personeelsleden belast met een rondreizende functie : het personeelslid dat regelmatig en voornamelijk, voor bepaalde of onbepaalde duur, door de Minister van Volksgezondheid of zijn afgevaardigde, belast wordt met een opdracht buiten de lokalen van zijn standplaats.

Art. 2. De personeelsleden van de centrale cel van de Gemeenschappelijke dienst voor preventie en bescherming op het werk belast met een rondreizende functie krijgen een maandelijkse forfaitaire vergoeding van 150 EUR toegekend.

Deze vergoeding wordt verbonden aan de spilindex van 138,01.

Art. 3. Deze vergoeding mag niet worden gecumuleerd met een vergoeding wegens verblijfkosten, bepaald in artikel 2 van het koninklijk besluit van 24 december 1964 tot vaststelling van de vergoedingen wegens verblijfkosten toegekend aan de leden van het personeel der ministeries. Ze mag evenmin gecumuleerd worden met de terugbetaling van de maaltijdkosten, begrepen in de kosten voor deelneming aan een studiedag, en onlosmakelijk hieraan verbonden zijn.

Art. 4. In geval van verminderde prestaties, wordt de vergoeding berekend pro rata van de reÎel uitgevoerde prestaties, uitgedrukt in een percentage.

Art. 5. ß 1. Deze vergoeding wordt verminderd met 1/20ste per niet gepresteerde werkdag, met uitzondering van het jaarlijks verlof, van het recuperatieverlof, van de verlofdagen toegekend als compensatie voor een feestdag en van de dagen waarop een dienstvrijstelling, voor om het even welke reden, werd toegekend.

ß 2. De forfaitaire vergoeding wordt in de volgende gevallen verminderd met 1/20ste:

- verlof wegens ziekte;

- omstandigheidsverlof;

- bevallingsverlof;

- ouderschapsverlof;

- verlof voor de opvang met het oog op adoptie en pleegvoogdij;

- verlof voor het vergezellen en bijstaan, tijdens de reis en het verblijf, van mindervaliden (5 dagen/jaar);

- verlof voor stage in een andere overheidsbetrekking;

- verlof om kandidaat te kunnen zijn voor de parlements- of provincieraadsverkiezingen

- verlof om de cursussen bij te wonen van de school voor civiele bescherming;

- verlof wegens een opdracht inzake civiele bescherming;

- verlof om dwingende redenen van familiaal belang.

Art. 6. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekend gemaakt.

Art. 7. Onze Minister van Volksgezondheid is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 12 februari 2008.

ALBERT

Van Koningswege :

De...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT