Koninklijk besluit tot vaststelling van het bijzonder reglement voor de rechtbank van eerste aanleg te Verviers., de 27 avril 2000

Artikel 1. De rechtbank van eerste aanleg te Verviers bestaat uit dertien kamers, waarvan zeven burgerlijke kamers, vijf correctionele kamers en een jeugdkamer.

De eerste, de tweede, de derde, de vierde, de vijfde, de zesde en de zevende kamer vormen de burgerlijke rechtbank. De achtste, de negende, de tiende, de elfde en de twaalfde kamer vormen de correctionele rechtbank. De dertiende kamer is de jeugdrechtbank.

Art. 2. Bij de burgerlijke rechtbank bestaat de zevende kamer uit drie rechters. Dit is ook het geval voor de derde kamer op de derde maandag van de maand.

Bij de correctionele rechtbank bestaan de elfde en de twaalfde kamer uit drie rechters.

Onverminderd de toepassing van de artikelen 91 en 92 van het Gerechtelijk Wetboek, bestaan de andere kamers en het bureau voor rechtsbijstand uit ÈÈn rechter; voor de toepassing van de artikelen 91 en 92 van het Gerechtelijk Wetboek, kan elke kamer, op initiatief van de magistraat die haar voorzit en met instemming van de voorzitter van de rechtbank, zitting houden met drie rechters.

Art. 3. De kamers houden zitting als volgt :

- de eerste kamer : op maandag;

- de tweede kamer : op maandag;

- de derde kamer : op maandag;

- de vierde kamer : op de derde maandag en de eerste dinsdag van de maand;

- de vijfde kamer : op maandag;

- de zesde kamer : op dinsdag;

- de zevende kamer : op woensdag;

- de achtste kamer : op maandag;

- de negende kamer : op dinsdag;

- de tiende kamer : op woensdag;

- de elfde kamer : op donderdag;

- de twaalfde kamer : op vrijdag;

- de dertiende kamer : op dinsdag en op woensdag.

De raadkamer in strafzaken houdt zitting op dinsdag en vrijdag. Wanneer een van deze dagen een feestdag is, houdt de kamer zitting op de voorgaande dag.

De voorzitter van de rechtbank, of de rechter die hem vervangt, houdt zitting in kort geding op donderdag.

De voorzitter van de rechtbank, of de rechter die hem vervangt, ontvangt de verzoekschriften tot echtscheiding of scheiding van tafel en bed door onderlinge toestemming, de eerste en de derde vrijdag van de maand. De verschijningen ingevolge deze verzoekschriften hebben plaats op dezelfde zitting.

De beslagrechter houdt zitting op vrijdag.

Het bureau voor rechtsbijstand houdt zitting op de tweede en de vierde vrijdag van de maand.

De getuigenverhoren hebben plaats op de werkdagen.

Art. 4. De kamers kunnen, naar gelang van de behoeften van de dienst, buitengewone zittingen houden, waarvan zij zelf de dagen en uren bepalen, met instemming...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT