Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten inzake de infrastructuur voor persoonsgebonden aangelegenheden, de 15 avril 2014

HOOFDSTUK 1. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 juni 1999 tot vaststelling van de totale investeringssubsidie en de bouwtechnische normen voor voorzieningen voor ouderen en voorzieningen in de thuiszorg

Artikel 1. In artikel 8, eerste lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 juni 1999 tot vaststelling van de totale investeringssubsidie en de bouwtechnische normen voor voorzieningen voor ouderen en voorzieningen in de thuiszorg, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2011, worden de woorden "Behalve bij een lokaal dienstencentrum" vervangen door de zinsnede "Behalve bij een lokaal dienstencentrum, een regionaal dienstencentrum of een dagverzorgingscentrum".

Art. 2. Artikel 9 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2011, wordt vervangen door wat volgt :

"Art. 9. Tenzij het anders bepaald is, kan er in een periode van twintig jaar na de ingebruikname van een investering die gesubsidieerd is door het Fonds of door zijn rechtsvoorgangers, geen definitief principieel akkoord worden verkregen voor hetzelfde project of voor een deel van hetzelfde project, ongeacht de sector van de persoonsgebonden aangelegenheden waarin de subsidie is verkregen. Alleen als een verbouwing noodzakelijk wordt wegens gewijzigde regelgeving of wegens gewijzigde en opgelegde veiligheidsvoorschriften, kan binnen die periode een definitief principieel akkoord voor een verbouwing worden verkregen.".

HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 juni 1999 houdende de procedureregels inzake de infrastructuur voor persoonsgebonden aangelegenheden

Art. 3. Aan artikel 1 van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 juni 1999 houdende de procedureregels inzake de infrastructuur voor persoonsgebonden aangelegenheden, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 19 april 2002, 30 mei 2008, 24 juli 2009 en 4 juni 2010, wordt een punt 30° toegevoegd, dat luidt als volgt :

"30° medische uitrusting : al het medisch en medisch-technisch materiaal dat men in ziekenhuizen gebruikt voor de diagnose, behandeling of bewaking van patiënten, met uitzondering van het niet subsidieerbaar honorarium gebonden medisch en medisch-technisch materiaal dat men gebruikt voor de diagnose en behandeling. Verbruiksartikelen worden niet gesubsidieerd.".

Art. 4. In artikel 4 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 19 april 2002, 30 mei 2008 en 10 november 2011, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in paragraaf 1, 1°, wordt punt b) vervangen door wat volgt :

    "b) de vermelding van het ondernemingsnummer uit de Kruispuntbank van Ondernemingen of de nodige bescheiden, statuten of documenten, waaruit blijkt dat de aanvrager een rechtspersoon is die geen materiële winst nastreeft;";

  2. in paragraaf 1, 2°, b), wordt de zinsnede "de nodige bescheiden, statuten of documenten" vervangen door de zinsnede "de vermelding van het ondernemingsnummer uit de Kruispuntbank van Ondernemingen of de nodige bescheiden, statuten of documenten,";

  3. in paragraaf 1, 3°, b), wordt de zinsnede "de nodige bescheiden, statuten of documenten" vervangen door de zinsnede "de vermelding van het ondernemingsnummer uit de Kruispuntbank van Ondernemingen of de nodige bescheiden, statuten of documenten";

  4. in paragraaf 1, 4°, b), wordt de zinsnede "de nodige bescheiden, statuten of documenten" vervangen door de zinsnede "de vermelding van het ondernemingsnummer uit de Kruispuntbank van Ondernemingen of de nodige bescheiden, statuten of documenten";

  5. in paragraaf 1, 5°, b), wordt de zinsnede "de nodige bescheiden, statuten of documenten" vervangen door de zinsnede "de vermelding van het ondernemingsnummer uit de Kruispuntbank van Ondernemingen of de nodige bescheiden, statuten of documenten";

  6. paragraaf 2 wordt vervangen door wat volgt :

    " § 2. De aanvraag tot subsidiebelofte wordt ingediend in twee exemplaren. In geval van de toepassing van paragraaf 1, 2° tot en met 5°, wordt het zorgstrategische plan in acht exemplaren bijgevoegd.".

    Art. 5. In artikel 7, eerste lid, van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2011, worden de woorden "stuurt de functioneel bevoegde administratie in een aangetekende brief de evaluatienota naar" vervangen door de woorden "bezorgt de functioneel bevoegde administratie de evaluatienota aan".

    Art. 6. In artikel 11 van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 30 mei 2008 en gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2011, worden de woorden "per aangetekende brief bezorgd aan" opgeheven.

    Art. 7. In artikel 13 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 30 mei 2008 en 10 november 2011, wordt de zin "Deze aanvraag kan met de post worden verstuurd per aangetekende brief of aan de gemachtigde ambtenaar worden afgegeven tegen ontvangstbewijs." opgeheven.

    Art. 8. In artikel 17, eerste lid, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 30 mei 2008 en 10 november 2011, wordt punt 4° vervangen door wat volgt :

    "4° een voorontwerp van de plannen op schaal 1/100, in tweevoud, met vermelding van eventuele uitbreiding in toekomstige projecten;".

    Art. 9. In artikel 18, tweede lid, van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2011, wordt punt 3° vervangen door wat volgt :

    "3° de plannen op schaal 1/100, in tweevoud, met vermelding van eventuele uitbreiding in toekomstige projecten;".

    Art. 10. In artikel 20, § 3, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2011, worden de woorden "per aangetekende brief" opgeheven.

    Art. 11. Artikel 24 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 30 mei 2008, wordt vervangen door wat volgt :

    "Art. 24. De aanvraag wordt bij het Fonds ingediend in één exemplaar.".

    Art. 12. In artikel 25 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 30 mei 2008 en 10 november 2011, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  7. in paragraaf 1 wordt het eerste lid vervangen door wat volgt :

    "Het Fonds onderzoekt of de aanvragen voor een subsidiebeslissing tijdig zijn ingediend en voor de datum van de ingebruikname van het project.";

  8. aan paragraaf 1 wordt een derde lid toegevoegd, dat luidt als volgt :

    "Voor de projectfase waarvoor geen ontvankelijke aanvraag van een subsidiebeslissing is ingediend voor de ingebruikname van het project, meldt het Fonds aan de aanvrager dat er voor die projectfase geen investeringssubsidies meer verkregen kunnen worden.";

  9. in paragraaf 6, eerste lid, worden de woorden "per aangetekende brief" opgeheven;

  10. in paragraaf 6 wordt het tweede lid vervangen door wat volgt :

    "Bij de kennisgeving, vermeld in het eerste lid, wordt de aanvrager aangemaand om binnen een termijn van dertig kalenderdagen vanaf de ontvangst van de kennisgeving de tekorten in zijn dossier aan te vullen.";

  11. in paragraaf 6, derde lid, worden de woorden "per aangetekende brief" opgeheven;

  12. in paragraaf 7 worden de woorden "per aangetekende brief" opgeheven.

    Art. 13. In artikel 27 van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 30 mei 2008 en gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 4 juni 2010 en 10 november 2011, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  13. in paragraaf 2, eerste lid, wordt de zinsnede ", met een aangetekende brief of tegen afgifte met ontvangstbewijs" opgeheven;

  14. in paragraaf 2, derde lid, worden de woorden "met een aangetekende brief" opgeheven;

  15. in paragraaf 3, tweede lid, worden de woorden "met een aangetekende brief" opgeheven.

    Art. 14. In artikel 34 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2011, wordt het woord "aankoopbelofte" vervangen door de woorden "verkoopbelofte of van een compromis".

    Art. 15. In artikel 36bis van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 30 mei 2008 en gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2011, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  16. in het eerste lid worden de woorden "en wordt met de post verstuurd per aangetekende brief of aan de gemachtigde ambtenaar afgegeven tegen ontvangstbewijs" opgeheven;

  17. in het tweede lid wordt punt 3° opgeheven.

    Art. 16. In artikel 36quater, eerste lid, van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 30 mei 2008 en gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2011, worden de woorden "per aangetekende brief" opgeheven.

    Art. 17. In artikel 36quinquies, tweede lid, van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 30 mei 2008 en gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2011, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  18. punt 1° wordt opgeheven;

  19. punt 2° wordt vervangen door wat volgt :

    "2° voor de aanvragers die hun jaarrekening niet neerleggen bij de Nationale Bank van België : de laatst goedgekeurde jaarrekening en, in voorkomend geval, het verslag van de bedrijfsrevisor over de jaarrekening;";

  20. in punt 3° wordt de zinsnede ", waarbij het advies van de financier is gevoegd" opgeheven.

    Art. 18. In artikel 36septies, eerste lid, van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 30 mei 2008 en gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2011, worden de woorden "per aangetekende brief" opgeheven.

    Art. 19. In artikel 37 van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 30 mei 2008 en gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2011, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  21. aan paragraaf 4 worden de woorden "en de grond of het terrein waarop die onroerende goederen zich bevinden" toegevoegd;

  22. in paragraaf 5 worden de woorden "nadat...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT