Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot bepaling van de nadere regels voor de organisatie en de werking van de Algemene raad voor het onderwijs voor sociale promotie en van zijn vast secretariaat, de 23 janvier 2014

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit dient verstaan te worden onder :

  1. de Algemene raad : de Algemene raad van het onderwijs voor sociale promotie bedoeld bij artikel 78 van het decreet van 16 april 1991 houdende organisatie van het onderwijs voor sociale promotie;

  2. de Minister : de Minister bevoegd voor het onderwijs voor sociale promotie behoort;

  3. het decreet : het decreet van 16 april 1991 houdende organisatie van het onderwijs voor sociale promotie, zoals gewijzigd;

  4. het vast secretariaat : het vast secretariaat bedoeld bij artikel 81/2, §§ 5 tot 8, van het decreet.

    Art. 2. De voorzitter en ondervoorzitters van de Algemene raad worden door de Minister benoemd voor een vernieuwbare periode van vijf jaar, overeenkomstig artikel 80, eerste en tweede lid, van het decreet.

    De mandaten van voorzitter en ondervoorzitters worden door vertegenwoordigers van de verscheidene netten waargenomen.

    De kandidaturen worden respectief voorgedragen door de Coördinatieraad van het onderwijs voor sociale promotie ingericht door de Franse Gemeenschap en door de vertegenwoordigings- en coördinatieorganen van de inrichtende machten van het gesubsidieerd onderwijs en de gesubsidieerde psycho-medisch-sociale centra.

    Art. 3. Ingeval de voorzitter afwezig is, wordt het voorzitterschap overgenomen door de oudste van de aanwezige ondervoorzitters.

    Indien de voorzitter en de ondervoorzitters afwezig zijn, neemt het oudste aanwezige lid het voorzitterschap waar.

    Art. 4. De werkende en plaatsvervangende leden worden door de Minister benoemd voor een vernieuwbare periode van vijf jaar overeenkomstig artikel 80, eerste en tweede lid, van het decreet.

    De kandidaturen voor elk mandaat van de werkende leden en de plaatsvervangende leden worden op een dubbellijst voorgedragen voor elke van de betrokken groepen.

    Overeenkomstig artikel 80, in fine van het decreet, worden de leden bedoeld bij artikel 80, derde lid, 1°, 2° en 3°, van het decreet respectief door de Coördinatieraad van het onderwijs voor sociale promotie ingericht door de Franse Gemeenschap en de vertegenwoordigings- en coördinatieorganen van de inrichtende machten van het gesubsidieerd onderwijs en de gesubsidieerde psycho-medisch-sociale centra voorgedragen.

    Art. 5. De Minister of zijn afgevaardigden nemen met raadgevende stem aan de vergaderingen van de Algemene raad deel.

    Art. 6. De Algemene raad stelt een bureau samen dat voor de voorbereiding van de activiteiten zorgt.

    Het bureau bestaat uit :

  5. de voorzitter;

  6. de ondervoorzitters;

  7. vier leden van de Algemene raad die tot de groep bedoeld bij artikel 80, derde lid, 1°, van het decreet, behoren, die als volgt verdeeld worden :

    1. één lid dat het net ingericht door de Franse Gemeenschap vertegenwoordigt en dat voorgedragen wordt door de Coördinatieraad van het onderwijs voor sociale promotie ingericht door de Franse Gemeenschap;

    2. één lid dat het net van het gesubsidieerd officieel onderwijs vertegenwoordigt;

    3. één lid dat het net van het door de Franse Gemeenschap gesubsidieerd vrij confessioneel onderwijs vertegenwoordigt;

    4. één lid dat het net van het door de Franse Gemeenschap gesubsidieerd vrij niet-confessioneel onderwijs vertegenwoordigt.

    Zijn stemgerechtigd tijdens de vergaderingen van het bureau, de directeur-generaal...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT