19 MAART 2014. - Wet tot wijziging van de wet van 28 augustus 1991 op de uitoefening van de diergeneeskunde (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamers hebben aangenomen en Wij bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet.

Art. 2. In artikel 1 van de wet van 28 augustus 1991 op de uitoefening van de diergeneeskunde, gewijzigd bij de wet van 27 december 2004, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in de bepaling onder 6° worden de woorden "of diergeneeskundige rechtspersoon" telkens ingevoegd na het woord "dierenarts";

  2. het artikel wordt aangevuld met de bepaling onder 10°, luidende :

    "10° diergeneeskundige rechtspersoon : de in artikel 2 van de wet van 19 december 1950 tot instelling van de Orde van Dierenartsen bedoelde persoon.".

    Art. 3. In artikel 4 van dezelfde wet, laatstelijk gewijzigd bij de wet van 19 mei 2010, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. het eerste lid wordt vervangen door de volgende leden :

    "Niemand mag de diergeneeskunde uitoefenen zonder ingeschreven te zijn als dierenarts op de lijsten van de Orde die het beroep beheren zoals bedoeld in de wet van 19 december 1950 tot instelling van de Orde der Dierenartsen of als diergeneeskundige rechtspersoon op de in dezelfde wet bedoelde lijsten van de Orde.

    De diergeneeskundige rechtspersonen oefenen de diergeneeskunde enkel uit via dierenartsen natuurlijke personen die gemachtigd zijn om diergeneeskundige handelingen uit te voeren. Deze dierenartsen zijn vennoten van de diergeneeskundige rechtspersoon of hebben een contract met deze rechtspersoon".

  4. het tweede lid, dat het derde lid wordt, wordt vervangen als volgt :

    "De dierenartsen en de diergeneeskundige rechtspersonen mogen het beroep van dierenarts niet uitoefenen zonder door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gedekt te zijn. Wat de diergeneeskundige rechtspersonen betreft, zijn alle zaakvoerders, bestuurders en leden van het directiecomité hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de verzekeringspremies. De diergeneeskundige rechtspersoon kan deze verzekering in hun naam afsluiten. De diergeneeskundige rechtspersonen die het beroep uitoefenen, zijn burgerlijk aansprakelijk voor de betaling van boetes en de uitvoering van herstelmaatregelen waartoe hun organen en aangestelden veroordeeld zijn.";

  5. in het derde lid, dat het vierde lid wordt, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

    1. de woorden "of diergeneeskundige rechtspersonen" worden ingevoegd tussen de woorden...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT