30 NOVEMBER 2011. - Koninklijk besluit tot goedkeuring van wijzigingen van de statuten van het « Kinderbijslagfonds van West-Henegouwen », vereniging zonder winstoogmerk

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de samengeordende wetten betreffende de kinderbijslag voor loonarbeiders, artikel 26, derde lid;

Gelet op het koninklijk besluit van 1 mei 2006 tot goedkeuring van de wijziging van de statuten van het « Kinderbijslagfonds van Doornik en Omliggende », vereniging zonder winstoogmerk

Gelet op de beslissing van de buitengewone algemene vergadering van het « Kinderbijslagfonds van West-Henegouwen », vereniging zonder winstoogmerk, van 18 mei 2011;

Op de voordracht van de Minister van Sociale Zaken,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. De wijzigingen van de statuten van het « Kinderbijslagfonds van West-Henegouwen », vereniging zonder winstoogmerk, zoals aangenomen bij beslissing van zijn buitengewone algemene vergadering van 18 mei 2011 worden goedgekeurd.

Art. 2. In het koninklijk besluit van 1 mei 2006 tot goedkeuring van de wijziging van de statuten van het « Kinderbijslagfonds van Doornik en Omliggende », vereniging zonder winstoogmerk, wordt de bijlage vervangen door de bijlage gevoegd bij dit besluit.

Art. 3. De Minister bevoegd voor Sociale Zaken is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 30 november 2011.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Sociale Zaken,

Mevr. L. ONKELINX

BIJLAGE

Kinderbijslagfonds van Picardisch Wallonië

Vereniging zonder winstoogmerk

9bis, placette aux Oignons, 7500 DOORNIK

STATUTEN

Voorwoord

De Compensatiekas voor Kinderbijslag van Doornik en Omliggende is een vereniging zonder winstoogmerk die in 1922 gesticht werd op initiatief van Industriëlen en Ondernemers van de regio Doornik - Aat - Lessen - Moeskroen en erkend onder het nummer 24 bij koninklijk besluit van 14 juli 1931 (Belgisch Staatsblad van 22/23 juli 1931).

De statuten werden een eerste maal gewijzigd (verscheidene aanpassingen in het kader van de evolutie van de wetgeving) bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering van 8 juli 1965, bekrachtigd bij koninklijk besluit van 2 augustus 1966 (Belgisch Staatsblad van 21 september 1966) en een tweede maal (in het raam van de gewijzigde vzw-wet) door de buitengewone algemene vergadering van 25 november 2005 met de wijziging van de benaming naar « Kinderbijslagfonds van West Henegouwen » bekrachtigd bij koninklijk besluit van 1 mei 2006 (Belgisch Staatsblad van 21 juni 2006).

TITEL I. - Naam, doel, zetel, duurtijd van de vereniging

Artikel 1. De vereniging neemt volgende benaming aan : "Kinderbijslagfonds van Picardisch Wallonië, vereniging zonder winstoogmerk", afgekort « CAFWaPi » (Caisse d'Allocations familiales de la Wallonie Picarde).

Art. 2. De vereniging heeft uitsluitend tot doel : de betaling van de uitkeringen voorzien door de wetgeving inzake kinderbijslag voor werknemers, ten gunste van het personeel dat tewerkgesteld is of dat laatst tewerkgesteld was door de leden van de vereniging.

Art. 3. De zetel van de vereniging is gevestigd te 7500 Doornik, placette aux Oignons, nr. 9bis, en bevindt zich derhalve in het gerechtelijk arrondissement Doornik. De zetel kan verplaatst worden naar een andere plaats mits naleving van de procedure in geval van statutenwijziging. De algemene vergadering kan beslissen over te gaan tot de oprichting van administratieve zetels en bijkantoren. In alle akten, facturen, mededelingen, publicaties en andere documenten die van de vennootschap uitgaan, moet de naam van de vereniging vermeld worden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", evenals het adres van de zetel van de vereniging.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging kan te allen tijde ontbonden worden overeenkomstig de artikelen 36 en 37 van onderhavige statuten.

TITEL II. - Leden

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit twee soorten actieve leden :

  1. de leden werkgevers, die onderworpen zijn aan de gecoördineerde wetten inzake kinderbijslag voor werknemers; de aansluiting kan niet geweigerd worden aan de werkgever die voldoet aan alle wettelijke en statutaire voorwaarden.

  2. de gewone leden, benoemd door de algemene vergadering, namelijk de bestuurders.

    De leden werkgevers kunnen behoren tot de drie gewesten : het Vlaams gewest, het Waals gewest en het gewest Brussel-Hoofdstad.

    Art. 6. Het aantal leden werkgevers is onbeperkt. Het aantal mag echter niet minder bedragen dan de minima die zijn vastgesteld door of krachtens de samengeordende wetten betreffende de kinderbijslag voor loonarbeiders.

    Art. 7. De schriftelijke aanvraag tot toelating impliceert de aansluiting zonder enig voorbehoud betreffende de statuten en reglementen van de vereniging, alsmede de wettelijke voorschriften inzake kinderbijslag.

    Art. 8. Men verliest de hoedanigheid van lid van de vereniging ingevolge uittreding of uitsluiting :

    1. Uittreding

  3. Lid werkgever

    De werkgever die bij het fonds aangesloten is, kan niet uittreden binnen de vier jaar na de toetreding : deze termijn van vier jaar vangt aan op de eerste dag van het trimester tijdens hetwelk de werkgever is aangesloten.

    De uittredende werkgever dient een opzegtermijn in acht te nemen van minstens dertig dagen, ter kennis gebracht bij aangetekend schrijven : de uittreding heeft uitwerking op het einde van het trimester tijdens hetwelk de opzegtermijn verstrijkt.

  4. Gewoon lid

    Het uittreden als bestuurder leidt tot het verlies van de hoedanigheid van lid.

    1. Uitsluiting

  5. Lid werkgever

    De raad van bestuur kan het lid uitsluiten dat :

    - nalaat de bijdrage te betalen bedoeld in artikel 32, 3° van onderhavige statuten;

    - nalaat aan het fonds de noodzakelijke inlichtingen te verschaffen op de gestelde data;

    - opzettelijk onjuiste inlichtingen verschaft;

    - de statuten niet naleeft;

    - of een zware fout begaat tegenover het fonds.

    Het lid wordt vooraf uitgenodigd om gehoord te worden door de raad van bestuur.

    De uitsluiting wordt aan het lid ter kennis gebracht aan de hand van een ter post aangetekend schrijven. De uitsluiting heeft uitwerking op het einde van het trimester tijdens hetwelk de kennisgeving is geschied.

  6. Gewoon lid

    De uitsluiting door de algemene vergadering...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT