16 MEI 2013. - Decreet houdende wijziging van de Waalse Huisvestingscode en Duurzaam Wonen (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK I. - Bepalingen tot wijziging van de Waalse Huisvestingscode en Duurzaam Wonen

Artikel 1. In artikel 33bis van de Waalse Huisvestingscode en Duurzaam Wonen, ingevoegd bij het decreet van 27 oktober 2011 houdende wijziging van verscheidene decreten betreffende de bevoegdheden van Wallonië, wordt het woord "gemiddeld" ingevoegd tussen het woord "inkomen" en het woord "bescheiden".

Art. 2. In artikel 37 van dezelfde Code, gewijzigd bij de decreten van 15 mei 2003 tot wijziging van de Waalse Huisvestingscode en van artikel 174 van het Waalse Wetboek van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw en Patrimonium en van 9 februari 2012 tot wijziging van de Waalse Huisvestingscode, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. § 1 wordt aangevuld met de woorden "of van terugbetaalbare voorschotten". Ze nemen met name de vorm van een tegemoetkomingstoelage in de huurprijs van een woning die gehuurd of in beheer wordt genomen overeenkomstig artikel 33bis.";

  2. in § 2, wordt het woord "tegemoetkoming" telkens vervangen door het woord "steun";

  3. § 2 wordt aangevuld met een lid luidend als volgt :

    Voor de toekenning van de in artikel 33bis bedoelde tegemoetkoming houdt de Regering ook rekening met de grootte van de woning en van de inkomens van het gezin voor de bepaling van de berekeningwijze van de tegemoetkoming.

    Art. 3. In artikel 42 van dezelfde Code, vervangen bij het decreet van 15 mei 2003, wordt het woord "subsidie" vervangen door het woord "steun".

    Art. 4. In artikel 62 van dezelfde Code, gewijzigd bij de decreten van 15 mei 2003 en 9 februari 2012, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

    1. § 1 wordt aangevuld met de woorden "of van terugbetaalbare voorschotten". Ze nemen met name de vorm van een tegemoetkomingstoelage in de huurprijs van een woning die gehuurd of in beheer wordt genomen overeenkomstig artikel 59ter.";

    2. in § 2, wordt het woord "tegemoetkoming" telkens vervangen door het woord "steun";

    3. § 2 wordt aangevuld met een lid luidend als volgt :

      Voor de toekenning van de in artikel 59ter bedoelde tegemoetkoming houdt de Regering ook rekening met de grootte van de woning en van de inkomens van het gezin voor de berekeningwijze van de tegemoetkoming.

      Art. 5. In artikel 67 van dezelfde Code, vervangen bij het decreet van 15 mei 2003, wordt het woord "subsidie" vervangen door het woord "steun".

      Art. 6. In artikel 79 van dezelfde Code, gewijzigd door het decreet van 9 februari 2012, wordt paragraaf § 1 opgeheven.

      Art. 7. In artikel 88, § 1, van dezelfde Code, wordt punt 4°, opgeheven bij het decreet van 9 februari 2012, opnieuw opgenomen in de volgende lezing :

      4° de activiteit van de openbare huisvestingsmaatschappijen periodiek evalueren en meer bepaald, overeenkomstig artikel 165bis van het Wetboek, een auditverslag ervan uitvoeren of laten uitvoeren en er de opvolging van waarborgen;

      .

      Art. 8. In artikel 94, § 1, tweede lid, 3°, van dezelfde Code, gewijzigd bij het decreet van 30 maart 2006 tot wijziging van de Waalse Huisvestingscode wordt punt a. aangevuld met de volgende woorden :

      met dien verstande dat geen beslissing tot uitzetting, onverminderd artikel 7, van 1 november tot 15 maart van het volgende jaar mag worden uitgevoerd. De uitzetting wordt toegepast indien het gezin niet aanvaard begeleid te worden bij het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn;

      .

      Art. 9. In artikel 105, tweede lid, van dezelfde Code, gewijzigd bij het decreet van 23 november 2006 tot wijziging van de Waalse Huisvestingscode worden de woorden "alsook de inspecteurs-generaal" ingevoegd tussen de woorden "en de adjunct-directeur-generaal" en de woorden "worden door de Regering aangewezen".

      Art. 10. In artikel 132 van dezelfde Code, gewijzigd bij de decreten van 20 juli 2005 tot wijziging van de Waalse Huisvestingscode en van 9 februari 2012, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

      - de woorden "aan een openbaar centrum voor sociale actie" worden vervangen door de woorden "aan een openbare overheid, aan een instelling voor maatschappelijke integratie en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT