13 NOVEMBRE 2012. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 25 oktober 1985 tot uitvoering van Hoofdstuk 1, sectie 1, van de wet van 1 augustus 1985 houdende sociale bepalingen

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Het koninklijk besluit dat U ter ondertekening wordt voorgelegd had aanvankelijk tot doel de geldigheidsduur van het koninklijk besluit van 25 april 2007 tot wijziging van het koninklijk besluit van 25 oktober 1985 tot uitvoering van Hoofdstuk 1, sectie 1, van de wet van 1 augustus 1985 houdende sociale bepalingen zonder enige tijdsbeperking te verlengen, zodat de bijdragen bestemd voor de kinderbijslagregeling (5,25 %) en voor de beroepsziekten (0,17 %) aldus voor onbepaalde duur kunnen worden vervangen door een geglobaliseerde bijdrage van 5,42 % die zal worden toegewezen aan elke regeling naargelang haar behoeften, waarbij het saldo bestemd is voor het Reservefonds van de kinderbijslag en dus voor de financiering van de pensioenen van de plaatselijke overheidsdiensten.

Voormeld koninklijk besluit bepaalde evenwel dat het op 1 januari 2011 buiten werking zou treden, zodat de Raad van State heeft opgemerkt dat dit koninklijk besluit buiten de rechtsorde is getreden en dus niet meer kan worden gewijzigd.

Het oorspronkelijk ontwerp van koninklijk besluit werd dus helemaal herzien en omgevormd tot een nieuw besluit. De Raad van State heeft voorgesteld de bepalingen van voormeld koninklijk besluit van 25 april 2007 met terugwerkende kracht te herstellen. Er werd eerder beslist de inhoud van dit koninklijk besluit van 25 april 2007 over te nemen in een besluit, met enkele kleine technische verbeteringen, en te voorzien in een uitwerking ervan op 1 januari 2011 om de continuïteit met dit koninklijk besluit te garanderen.

In dit verband wijst de Raad van State erop dat de terugwerkende kracht geen probleem stelt gelet op het onderwerp en de gevolgen van de bedoelde bepalingen.

Ik heb de eer te zijn,

Sire,

Van Uw Majesteit,

de zeer eerbiedige

en zeer getrouwe dienaar,

De Minister van Pensioenen,

A. DE CROO

De Minister van Binnenlandse Zaken,

Mevr. J. MILQUET

De Vice-Eerste Minister

en Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Beliris en de Federale Culturele Instellingen,

Mevr. L. ONKELINX

De Minister van Werk,

Mevr. M. DE CONINCK

De Staatsecretaris voor Sociale Zaken, Gezinnen en Personen met een Handicap, belast met Beroepsrisico's, toegevoegd aan de Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid,

Ph. COURARD

Advies 51.585/1 van 10 juli 2012 van de afdeling Wetgeving van de Raad van State

De Raad van State, afdeling Wetgeving, eerste kamer, op 22 juni 2012 door de Minister van Sociale Zaken verzocht haar, binnen een termijn van dertig dagen, van advies te dienen over een ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 25 april 2007 tot wijziging van het koninklijk besluit van 25 oktober 1985 tot uitvoering van Hoofdstuk 1, sectie 1, van de wet van 1 augustus 1985 houdende sociale bepalingen', heeft het volgende advies gegeven :

Strekking en rechtsgrond...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT