Koninklijk besluit tot toekenning van een toelage als valorisatie van de militaire dienst aan personen die gerechtigd zijn op een pensioen gewaarborgd door de wet van 16 juni 1960 dat de organismen belast met het beheer van de sociale zekerheid van de werknemers van Belgisch-Congo en Ruanda-Urundi onder de controle en de..., de 2 février 2007

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen.

Artikel 1. Aan verzekerden die recht hebben op een ouderdoms- of overlevingspensioen gewaarborgd door de wet van 16 juni 1960 wordt, krachtens artikel 3decies van dezelfde wet, ten laste van het Solidariteits- en Perequatiefonds van de Dienst voor de overzeese sociale zekerheid een aanvullende toelage toegekend voor tijdvakken van militaire dienst.

Art. 2. De toelage wordt slechts toegekend voorzover de betrokkene onderworpen was aan de sociale zekerheid van de werknemers van Belgisch-Congo en Ruanda-Urundi op het ogenblik waarop de militieverplichtingen een aanvang namen.

De toelage wordt eveneens toegekend wanneer de betrokkene onderworpen was aan de sociale zekerheid van de werknemers van Belgisch-Congo en Ruanda-Urundi in de loop van de drie jaren volgend op het einde van de militieverplichtingen en in deze hoedanigheid gedurende ten minste één jaar onderworpen is geweest.

Art. 3. De toelage wordt toegekend op aanvraag van de betrokkene, samen met het pensioen. De betrokkene deelt mee tijdens welke tijdvakken hij heeft voldaan aan zijn militieverplichtingen en bevestigt dat hij geen pensioen trekt voor deze tijdvakken.

De Dienst voor de overzeese sociale zekerheid vraagt de nodige bewijsstukken aan bij de Dienst van het Stamboek van het Belgisch leger.

Art. 4. Het jaarlijks bedrag van de toelage beloopt per dienstplichtjaar 233,06 euro voor de ouderdomstoelage en 186,43 euro voor de overlevingstoelage. Deze bedragen zijn gekoppeld aan de spilindex 103,14 (basis 1996 = 100) en volgen de schommelingen van de index der consumptieprijzen, overeenkomstig de wet van 2 augustus 1971, houdende inrichting van een stelsel waarbij de wedden, lonen, pensioenen, toelagen en tegemoetkomingen ten laste van de openbare schatkist, sommige sociale uitkeringen, de bezoldigingsgrenzen waarmee rekening dient gehouden bij de berekening van sommige bijdragen van de sociale zekerheid der arbeiders, alsmede de verplichtingen op sociaal gebied opgelegd aan de zelfstandigen, aan het indexcijfer van de consumptieprijzen worden gekoppeld.

Voor onvolledige jaren van dienstplicht worden de bedragen, vermeld in het eerste lid, naar evenredigheid verminderd.

HOOFDSTUK II. - Slotbepalingen.

Art. 5. De Dienst voor de overzeese sociale zekerheid meldt aan de belanghebbenden die op de datum van inwerkingtreding van dit besluit een ouderdoms- of overlevingspensioen trekken, dat zij de mogelijkheid hebben om een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT