7 JANUARI 2007. - Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 89 van de programmawet van 27 december 2006., de 7 janvier 2007

Artikel 1. Voor de heffing van de accijnzen voorzien bij artikel 3 van de wet van 3 april 1997 betreffende het fiscaal stelsel van gefabriceerde tabak, zoals gewijzigd bij artikel 89 van de programmawet van 27 december 2006, zijn de tabaksfabrikaten die op 1 januari 2007, te 0 uur, voorhanden zijn in de inrichtingen van de deelnemers, onderworpen aan een aanvullende bijzondere accijns, respectievelijk gelijk aan :

  1. voor sigaren : 5,00 percent van de kleinhandelsprijs volgens de schaal vastgesteld door de Minister van Financiën;

  2. voor sigaretten : het bedrag van de specifieke bijzondere accijns, zijnde 9,0381 EUR per 1.000 stuks verminderd met het bedrag van de verlaging van de bijzondere accijns, zijnde 1,35 percent van de kleinhandelsprijs volgens de schaal vastgesteld door de Minister van Financiën;

  3. voor rooktabak van fijne snede voor het rollen van sigaretten en andere soorten rooktabak : 3,4840 EUR per kilogram.

Art. 2. § 1. De aanvullende bijzondere accijns bedoeld bij artikel 1, is verschuldigd door de deelnemer die deze tabaksfabrikaten, op de dag van de betrokken accijnsverhoging voorhanden heeft.

§ 2. De verschuldigde aanvullende bijzondere accijns moet worden voldaan op het door de Minister van Financiën aangewezen kantoor der accijnzen of der douane en accijnzen, uiterlijk op 11 januari 2007.

Art. 3. § 1. De in artikel 1 bedoelde aanvullende bijzondere accijns is evenwel niet verschuldigd voor de ongebruikte fiscale kentekens die de deelnemers niet meer kunnen gebruiken, op voorwaarde dat deze voor nieuwe fiscale kentekens worden omgeruild.

§ 2. Deze omruiling geschiedt in voorkomend geval tegen betaling van het verschil in fiscaliteit tussen de om te ruilen en de in ruil gevraagde fiscale kentekens op het bevoegde kantoor der accijnzen Brussel Tabak.

Art. 4. Onze Vice-Eerste Minister en Minister van Financiën regelt de uitvoeringsmodaliteiten in verband met de bij artikel 1 bedoelde heffing van de aanvullende bijzondere accijns. Hij kan hierbij voorschrijven dat de deelnemers in gefabriceerde tabak aangifte moeten doen respectievelijk van de fiscale kentekens waarop een aanvullende bijzondere accijns verschuldigd is en van de fiscale kentekens die zullen worden omgeruild en, in voorkomend geval, alle nodige inlichtingen en bewijsstukken moeten verstrekken terzake.

Art. 5. Dit besluit heeft uit werking met ingang van 1 januari 2007.

Art. 6. Onze Minister van Financiën is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT