Uitvoerend samenwerkingsakkoord tussen de federale Staat en het Waalse Gewest betreffende de realisatie van prioritaire spoorwegprojecten die genieten van bijkomende financiering van het Waalse Gewest overeenkomstig artikel 92bis, § 4nonies van de Bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, de 22 juillet 2019

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen

Artikel 1. In het kader van dit akkoord, wordt verstaan onder :

"Samenwerkingsakkoord": het samenwerkingsakkoord van 5 oktober 2018 tussen de federale Staat, het Vlaamse Gewest, het Waalse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest betreffende de financiering van de strategische spoorweginfrastructuren;

HOOFDSTUK 2. - Voorwerp

Art. 2. Dit uitvoerend samenwerkingsakkoord heeft betrekking op de bijkomende financiering, overeenkomstig de artikelen 6, § 1, X, eerste lid, 14°, en 92bis, § 4nonies, van de Bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, van het gewestelijk prioritair spoorwegproject " Athus - Mont-Saint-Martin ", vermeld in het Samenwerkingsakkoord, hieronder het "Project" genoemd, waarvan sprake in het artikel 1, 8° van het Samenwerkingsakkoord.

Art. 3. De beschrijving van het Project, zijn kostprijs en zijn geschatte planning worden beschreven in het projectgebonden uitvoeringscontract in bijlage 1.

De voorwaarden, volgens dewelke de federale Staat zich er toe verbindt dat Infrabel het Project realiseert, bevinden zich in bijlage 2.

HOOFDSTUK 3. - Financiering en verbintenissen

Art. 4. De bepalingen van de bijkomende financiering worden beschreven in het projectgebonden uitvoeringscontract in bijlage 1.

In elk geval zal het projectgebonden uitvoeringscontract geen afbreuk doen aan de hoedanigheid van Infrabel als de exclusieve opdrachtgever en bouwheer van het Project.

Art. 5. De federale Staat engageert zich ertoe om, via het projectgebonden uitvoeringscontract, alle noodzakelijke maatregelen te nemen opdat Infrabel, in zijn hoedanigheid van spoorweginfrastructuurbeheerder, de voorziene werken kan uitvoeren met inachtneming van de afgesproken voorwaarden in dit akkoord en zijn bijlagen.

Het Waalse Gewest engageert zich ertoe om een bijkomende financiering ter beschikking te stellen opdat Infrabel de voorziene werken kan uitvoeren met inachtneming van de afgesproken voorwaarden in dit akkoord en zijn bijlagen.

In overeenstemming met artikel 6, paragraaf 2 van het Samenwerkingsakkoord mag het projectgebonden uitvoeringscontract geen invloed hebben op de schuldpositie van Infrabel.

Art. 6. § 1. In het kader van dit akkoord is het Waalse Gewest gemachtigd om, bovenop de federale bijdrage, een bijkomende financiering ter beschikking te stellen van het Project van 1,23 miljoen euro.

Het Waalse Gewest wordt geacht deze fondsen ter beschikking te stellen voor de financiering van de prijsherzieningen van de overheidsopdrachten voor werken t.o.v. de voorzieningen en dit volgens de bepalingen in het artikel 3.7 van de bijlage 1.

De betalingsmodaliteiten worden gepreciseerd in het projectgebonden uitvoeringscontract in bijlage 1.

§ 2. Het bedrag van de financiering van het Waalse Gewest, zoals vastgelegd in het huidig akkoord, is een maximumbedrag dat in geen geval zal overschreden worden. In geen geval kunnen de federale overheid of Infrabel een schulderkenning eisen van het Waalse Gewest voor bedragen hoger dan het maximale deel van de bijkomende Waalse financiering van het Project.

§ 3. De financiering van het Waalse Gewest wordt enkel verstrekt voor prestaties die verifieerbaar, concreet en objectief (werken en diensten en leveringen door derden) zijn, per betalingsschijf zonder dat dit ook maar de minste prefinanciering van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT