Uittreksel uit arrest nr. 92/2012 van 12 juli 2012 Rolnummer 5381 In zake : het beroep tot gehele of gedeeltelijke vernietiging van het decreet van de Franse Gemeenschap van 15 december 2010 houdende

Uittreksel uit arrest nr. 92/2012 van 12 juli 2012

Rolnummer 5381

In zake : het beroep tot gehele of gedeeltelijke vernietiging van het decreet van de Franse Gemeenschap van 15 december 2010 houdende de algemene uitgavenbegroting van de Franse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2011, ingesteld door Joris Van Hauthem.

Het Grondwettelijk Hof, beperkte kamer,

samengesteld uit voorzitter M. Bossuyt en de rechters-verslaggevers E. De Groot en P. Nihoul, bijgestaan door de griffier P.-Y. Dutilleux,

wijst na beraad het volgende arrest :

  1. Onderwerp van het beroep en rechtspleging

    Bij verzoekschrift dat aan het Hof is toegezonden bij op 15 april 2012 ter post aangetekende brief en ter griffie is ingekomen op 16 april 2012, heeft Joris Van Hauthem, wonende te 1750 Lennik, Scheestraat 21, beroep tot gehele of gedeeltelijke vernietiging ingesteld van het decreet van de Franse Gemeenschap van 15 december 2010 houdende de algemene uitgavenbegroting van de Franse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2011 (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 14 oktober 2011).

    Op 2 mei 2012 hebben de rechters-verslaggevers E. De Groot en P. Nihoul, met toepassing van artikel 71, eerste lid, van de bijzondere wet van 6 januari 1989 op het Grondwettelijk Hof, de voorzitter ervan in kennis gesteld dat zij ertoe zouden kunnen worden gebracht aan het Hof, zitting houdende in beperkte kamer, voor te stellen een arrest te wijzen waarin wordt vastgesteld dat het beroep tot vernietiging klaarblijkelijk onontvankelijk is.

    (...)

  2. In rechte

    (...)

    B.1. De verzoeker vraagt de vernietiging van artikel 21 van het decreet van 15 december 2010 houdende de algemene uitgavenbegroting van de Franse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2011, dat bepaalt :

    [...]

    O.A. 51. - Voorschools onderwijs en lager onderwijs

    Programma 7 - Werking van de lagere scholen

    - Subsidies aan instellingen die het onderwijs in de Franse taal tot doel hebben.

    [...]

    .

    De verzoeker vraagt tevens de vernietiging van de bijbehorende gepubliceerde lijst van de programma's, wat betreft onderdeel 76, dat bepaalt :

    76 - Vrije gesubsidieerde lagere scholen - Diverse subsidies

    Subsidie aan instellingen die het onderwijs in de Franse taal tot doel hebben

    [met vermelding van de uitgavenpost]

    .

    B.2. De verzoeker voert aan dat de bestreden bepalingen een bevoegdheidsoverschrijding inhouden. Om zijn belang bij de vernietiging te staven, beroept hij zich op een persoonlijk en functioneel belang.

    B.3. Wat het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT