6 DECEMBER 2007. - Decreet houdende de algemene uitgavenbegroting van de Duitstalige Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 (1)

Het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Voor de uitgaven met betrekking tot het begrotingsjaar 2008 worden kredieten geopend ten bedrage van :

(in duizenden euro's )

Voor de raadpleging van de tabel, zie beeld

Deze kredieten worden volgens de organisatieafdelingen, programma's en basisallocaties in de Bijlage I, tabellen a) en b) opgenomen.

Art. 2. De ontvangsten en uitgaven van de begrotingsfondsen en de saldi ervan worden als volgt geraamd op het begin en op het einde van het betrokken begrotingsjaar :

(in duizenden euro's )

Voor de raadpleging van de tabel, zie beeld

De gedetailleerde lijst met de begrotingsfondsen is in Bijlage I c) opgenomen.

Art. 3. In afwijking van artikel 34 van de op 17 juli 1991 gecoˆrdineerde wetgeving op de Rijkscomptabiliteit worden slechts de beschikbare niet-gesplitste kredieten van het begrotingsjaar 2008 op het volgende begrotingsjaar overgedragen die op 31 december 2008 vastgelegd zijn.

De andere beschikbare niet-gesplitste kredieten worden dan op 31 december 2008 automatisch geannuleerd.

Art. 4. Het gedeelte van de overgedragen vastgelegde niet-gesplitste kredieten dat op het einde van het jaar vervalt, zal het volgende jaar het afschrijvingsfonds spijzen.

Art. 5. In afwijking van artikel 15 van de wet van 29 oktober 1846 op de inrichting van het Rekenhof zijn alle directe lopende uitgaven en kapitaaluitgaven van de Duitstalige Gemeenschap (basisallocaties waarvan het eerste cijfer 1 of 7 is) tot een maximumbedrag van euro 10.000 niet onderworpen aan het voorafgaand visum van het Rekenhof.

Uitgaven in deze sector die het bedrag van euro 200 niet overschrijden, kunnen contant worden betaald. De controle van het Rekenhof op deze uitgaven wordt achteraf uitgeoefend.

Art. 6. De premies voor werkgevers die personen tewerkstellen in het kader van tewerkstellingsbevorderende maatregelen, de weddetoelagen aan de personeelsleden van de muziekacademie van de Duitstalige Gemeenschap, de salarissen van de onderwijskrachten en van het onderhoudspersoneel in de scholen, de uitgaven gedaan ter uitvoering van het decreet van 25 juni 1996 betreffende het loopbaaneinde en het bijzonder verlof wegens verminderde dienstprestaties in het onderwijs en in de psycho-medische centra alsmede tot wijziging van artikel 10 van het koninklijk besluit nr. 63 van 20 juli 1982 houdende wijziging van de bezoldigingsregels van toepassing op het onderwijzend en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT