Ministerieel besluit tot vaststelling van het tarief der vergoedingen te innen voor de afgifte van typegoedkeuringen en van de goedkeuringsdocumenten voor voertuigen., de 31 janvier 2009

Artikel 1. Zijn onderworpen aan de bepalingen van dit besluit:

  1. de voertuigen waarvan het type moet goedgekeurd of erkend worden in toepassing van artikel 3 van het koninklijk besluit van 15 maart 1968, houdende algemeen reglement op de technische eisen waaraan de auto's, hun aanhangwagens, hun onderdelen en hun veiligheidstoebehoren moeten voldoen;

  2. de voertuigen, onderdelen van voertuigen of toebehoren die per type goedgekeurd worden in toepassing van artikel 3bis van hetzelfde besluit en van de Europese richtlijnen die in Belgisch recht werden omgezet door het koninklijk besluit van 26 februari 1981 houdende uitvoering van de richtlijnen van de Europese Gemeenschappen betreffende de goedkeuring van motorvoertuigen en aanhangwagens daarvan, landbouw- of bosbouwtrekkers op wielen, hun bestanddelen alsook hun veiligheidsonderdelen;

    Art. 2. Het onderzoek ingesteld ingevolge de aanvraag om een typegoedkeuring, certificaten en processen-verbaal van benaming, alsook de afgifte van de documenten zoals voorzien bij de koninklijke besluiten van 15 maart 1968 en van 26 februari 1981, geven aanleiding tot het innen van de vergoedingen.

    Vanaf inwerkingtreding van dit besluit tot 31 december 2009 zijn de in de eerste alinea bedoelde prestaties onderworpen aan de betaling van de vergoedingen waarvan het bedrag is vastgelegd in de bijlage bij dit besluit.

    Vanaf het burgerlijk jaar 2010 maken de vergoedingen, vastgelegd in de bijlage bij dit besluit, jaarlijks per 1 januari het voorwerp uit van een automatische indexering berekend op basis van de gewone index van de maand november van het voorgaande jaar. Het resultaat van deze aanpassing zal worden afgerond naar de hogere euro indien de decimalen van het berekend bedrag hoger of gelijk zijn aan 0,5 of naar de lagere euro indien de decimalen lager zijn dan 0,5.

    De in de 1e alinea bedoelde prestaties en documenten worden slechts geleverd nadat de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer het door de financiële instelling uitgereikte bewijs van betaling heeft ontvangen.

    De vergoedingen voor reeds geheel of gedeeltelijk geleverde prestaties zijn niet terugbetaalbaar bij annulering van de aanvraag of in geval van een negatieve beslissing aangaande het dossier.

    De vergoedingen worden gestort op rekening nummer IBAN : BE86 6792 0060 1050 BIC : PCHQ BE BB van het Directoraat Generaal Mobiliteit en Verkeersveiligheid - Ontvangsten.

    Art. 3. Het ministerieel besluit van 18 januari 1977 tot vaststelling van het tarief der vergoedingen te innen voor de afgifte van de processen-verbaal van goedkeuring en van de keuringsdocumenten voor voertuigen, gewijzigd door het ministerieel besluit van 17 maart 1982 en laatst het koninklijk besluit van 6 april 1995, wordt vanaf de inwerkingtreding van dit besluit opgeheven.

    Brussel, 31 januari 2009.

    1. SCHOUPPE

    BIJLAGE.

    Art. N. Bijlage. A. Forfaitaire vergoedingen te innen bij het onderzoek van een aanvraag om een goedkeuring of van een proces-verbaal van benaming (PVB).

    1. Onderzoek van een nieuwe aanvraag om een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT