Technisch reglement houdende het model van de ontslagkaart na toediening aan een persoon van een radioactief product voor radiotherapeutische doeleinden, de 29 juin 2020

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

  1. HERCA: Association of the Heads of the European Radiological protection Competent Authorities;

  2. Voorzichtigheidsperiode: periode die nodig is om de activiteit aanwezig in het lichaam van een persoon te laten zakken tot onder het vrijstellingsniveau van het aanwezige radio-isotoop na toediening van een radioactief product voor radiotherapeutische doeleinden aan die persoon.

Art. 2. Dit technisch reglement is van toepassing op de radiotherapeutische behandeling met toediening van een radioactief product.

Art. 3. De ontslagkaart bevat minstens volgende informatie:

  1. Naam en voornaam van de persoon die het radioactieve product toegediend kreeg

  2. Geboortedatum van de persoon die het radioactieve product toegediend kreeg

  3. Toegediend radio-isotoop

  4. Toegediend radioactief product

  5. Toegediende activiteit

  6. Datum van toediening

  7. De datum tot wanneer de persoon de ontslagkaart ten allen tijde bij zich moet dragen. Deze datum is de datum van toediening plus de voorzichtigheidsperiode.

  8. De vermelding "In medische noodgevallen, overlijden of alarm aan een meetportiek voor deze datum, kan bijkomende informatie gegeven worden door:" gevolgd door de naam van een persoon, de naam van een ziekenhuis en een telefoonnummer die hiervoor kunnen gebruikt worden.

  9. De vermelding "Deze persoon heeft een medische behandeling ondergaan met een radioactief product. Hij/zij mocht het ziekenhuis verlaten na controle volgens de internationale standaarden."

  10. Het logo van HERCA en het FANC

  11. De URL naar de relevante FANC-webpagina

  12. Het telefoonnummer van het FANC.

Handtekening

Brussel, 29 juni 2020.

De Directeur-generaal,

F. HARDEMAN

Aanhef

Gelet op de wet van 15 april 1994 betreffende de bescherming van de bevolking en van het leefmilieu tegen de uit ioniserende...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT