Koninklijk besluit tot instelling bij de Minister van Justitie van een Technisch en Administratief Secretariaat., de 10 mai 2007

HOOFDSTUK 1. - Het Technisch en Administratief Secretariaat bij de minister van Justitie.

Artikel 1. Er wordt bij de minister van Justitie een Technisch en Administratief Secretariaat, hierna het SAT Justitie genoemd, ingesteld.

Art. 2. Het SAT Justitie adviseert de minister van Justitie in alle aangelegenheden die vallen onder zijn bevoegdheden betreffende de geïntegreerde politie, gestructureerd op twee niveaus.

Tevens adviseert het de minister van Justitie bij de voorbereiding, opvolging en evaluatie van het nationaal veiligheidsplan.

Het zorgt er bovendien voor dat de dossiers die aan de minister van Justitie binnen deze domeinen voorgelegd worden, alle formele en beoordelingselementen bevatten, nodig om een beslissing te nemen.

Om deze opdracht uit te voeren, ontvangt het SAT Justitie van de geïntegreerde politie de nodige informatie. Het kan steeds de vereiste informatie vragen aan de politiediensten en aan de onder het gezag van de minister van Justitie geplaatste diensten of departementen.

Het SAT Justitie verzekert de opvolging van de door de minister van Justitie genomen beslissingen in het raam van zijn bevoegdheden inzake de politie en de veiligheid van de hoven en rechtbanken, de overbrenging van gevangenen en de veiligheid in de schoot van de strafinrichtingen.

Het SAT Justitie verzekert een 24-uren permanentie.

Art. 3. Het SAT Justitie staat in voor de verbinding tussen de Commissaris-generaal, de Directeur-generaal gerechtelijk politie, de Algemene Inspectie van de federale en lokale politie en de Vaste Commissie van de Lokale Politie enerzijds, en de onder het gezag van de minister van Justitie geplaatste diensten of departementen behalve de Veiligheid van de Staat anderzijds. Deze opdracht wordt uitgevoerd zonder afbreuk te doen aan de bevoegdheden die in dat kader door artikel 99, eerste en tweede lid van de wet van de wet van 7 december 1998, voorbehouden zijn aan de Commissaris-generaal van de federale politie.

Art. 4. Het SAT Justitie bestaat uit :

twee officieren van de federale politie;

twee officieren van de lokale politie;

twee leden van het administratief en logistiek kader van de geïntegreerde politie, waarvan één van niveau A.De leden worden door de minister van Justitie aangewezen voor een termijn van 5 jaar, die hernieuwbaar is.

Ze worden voorgedragen door :

de Commissaris-generaal voor wat de leden van de federale politie betreft;

de Vaste Commissie voor de Lokale Politie voor wat de leden van de lokale...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT