18 MEI 2008. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 19 december 2006, gesloten in het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf, betreffende de statuten van het fonds voor bestaanszekerheid 'Sociaal Fonds van de tabaksindustrie' genoemd (1)

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 7 januari 1958 betreffende de fondsen voor bestaanzekerheid, inzonderheid op artikel 2;

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op de collectieve arbeidsovereenkomst van 28 september 2005, gesloten in het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf, tot vaststelling van de statuten van het "Sociaal Fonds van de tabaksindustrie", algemeen verbindend verklaard bij koninklijk besluit van 4 juli 2006;

Gelet op het verzoek van het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf;

Op de voordracht van Onze Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 19 december 2006, gesloten in het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf, betreffende de statuten van het fonds voor bestaanszekerheid "Sociaal Fonds van de tabaksindustrie" genoemd.

Art. 2. Onze Minister van Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 18 mei 2008.

ALBERT

Van Koningswege :

De Vice-Eerste Minister

en Minister van Werk en Gelijke Kansen,

Mevr. J. MILQUET

_______

Nota

(1) Verwijzingen naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 7 januari 1958, Belgisch Staatsblad van 7 februari 1958.

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Koninklijk besluit van 4 juli 2006, Belgisch Staatsblad van 4 augustus 2006.

Bijlage

Paritair Comité voor het tabaksbedrijf

Collectieve arbeidsovereenkomst van 19 december 2006

Statuten van het fonds voor bestaanszekerheid "Sociaal Fonds van de tabaksindustrie" genoemd (Overeenkomst geregistreerd op 6 februari 2007 onder het nummer 81885/CO/133)

HOOFDSTUK I. - Benaming, zetel en doelstelling

  1. Benaming

    Artikel 1. Er wordt een fonds voor bestaanszekerheid opgericht in de tabaksnijverheid, genaamd "Sociaal Fonds van de tabaksindustrie".

  2. Zetel

    Art. 2. De maatschappelijke zetel van het fonds is gevestigd in de Brusselse agglomeratie. Hij kan bij beslissing van het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf overgebracht worden naar elke andere plaats in België.

  3. Doelstelling

    Art. 3. Het fonds heeft tot doel :

    1. een premie alsmede een bestaanszekerheidsvergoeding toe te kennen aan de werknemers bedoeld in artikel 4, b) ;

    2. de bijdragen te innen nodig voor de werking van het fonds;

    3. de uitwerking van de voordelen te verzekeren;

    4. de vorming en voorlichting van de werknemers, bedoeld in artikel 4, c), te bevorderen in uitvoering van artikel 7 van het interprofessioneel akkoord van 15 juni 1971;

    5. een premie toe te kennen aan de gesyndiceerde werknemers in brugpensioen;

    6. de verplichtingen na te leven die voortvloeien uit ondernemingsovereenkomsten, gesloten ingevolge herstructurering, collectief ontslag of sluiting en overgedragen aan het sociaal fonds.

    HOOFDSTUK II. - Toepassingsgebied

    Art. 4. Deze statuten zijn van toepassing :

  4. op de werkgevers die onder de bevoegdheid vallen van het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf;

  5. op de werknemers lid van een der werknemersorganisaties, op 1 januari 1989 in het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf vertegenwoordigd, die door de werkgevers tewerkgesteld worden die onder de bevoegdheid vallen van dit paritair comité;

  6. op de werknemers lid van één der werknemersorganisaties in het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf vertegenwoordigd, die zetelen als effectief of plaatsvervangend lid, hetzij in de ondernemingsraad, hetzij in het comité voor preventie en bescherming op het werk, hetzij in de syndicale afvaardiging.

    Indien het door de omstandigheden gewettigd is kunnen sommige militanten en/of werknemers door de eerder vernoemde organisaties aangeduid worden.

    Onder "werknemers" wordt verstaan : de arbeiders en arbeidsters.

    HOOFDSTUK III. - Rechthebbenden

    en toekennings- en betalingsmodaliteiten

  7. Rechthebbenden

    Art. 5. § 1. Alle werknemers bedoeld in artikel 4, b), hebben zonder onderscheid onder de hiernavolgende voorwaarden recht op een jaarlijkse premie die is vastgesteld op 124 EUR vanaf het kalenderjaar 2005 en op 128 EUR vanaf het kalenderjaar 2006.

    Deze bedragen kunnen bij beslissing van het Paritair Comité voor het tabaksbedrijf worden gewijzigd. De premie wordt verleend op basis van één twaalfde van de volledige premie en dit voor iedere maand of begonnen maand waarin de rechthebbende, ingevolge een arbeidsovereenkomst voor werkman, in een onderneming...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT