Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 31 juli 1913 betreffende het organiek reglement van de Koninklijke Sterrenwacht van België en van het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België. (NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 23-04-2002 en tekstbijwerking tot 12-09-2002)., de 8 avril 2002

Artikel 1. Het opschrift van het koninklijk besluit van 31 juli 1913 betreffende het organiek reglement van de Koninklijke Sterrenwacht van België en van het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België, wordt vervangen door het volgende opschrift :

" Koninklijk besluit houdende oprichting als wetenschappelijke instelling van het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België. "

Art. 2. Artikel 1 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Artikel 1. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België is een federale wetenschappelijke instelling die ressorteert onder de Minister tot wiens bevoegdheid het Wetenschapsbeleid behoort. "

Art. 3. Artikel 2 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Art. 2. § 1. De opdrachten van het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België behelzen de permanente verlening van diensten :

- voor de veiligheid en informatie van de bevolking, met inbegrip van de socio-economische en wetenschappelijke gemeenschappen;

- als beleidsondersteuning van de politieke overheden.

§ 2. De diensten omschreven in § 1 hebben betrekking :

- op de hydro-meteorologie;

- op de klimatologie;

- op de geofysica;

- en op aanverwante wetenschappen.

De kwaliteit van deze diensten is gegarandeerd door het continue beheer van de waaarnemingsnetwerken, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en internationale samenwerking. "

Art. 3bis. Artikel 3 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Art. 3. In de uitoefening van zijn opdrachten omschreven in artikel 2, werkt het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België samen met de Koninklijke Sterrenwacht van België en met het Belgisch Instituut voor Ruimte-aëronomie. "

Art. 4. Artikelen (4) tot 28 van hetzelfde besluit worden opgeheven.

Art. 5. Worden opgeheven voor wat betreft het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België :

  1. het ministerieel besluit van 22 augustus 1913 houdende huishoudelijk reglement van de Koninklijke Sterrenwacht van België en van het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België;

  2. het ministerieel besluit van 30 september 1913 betreffende de examens van calculators van de Koninklijke Sterrenwacht van België en van het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België.

Art. 6. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Art. 7. Onze Minister van Wetenschappelijk Onderzoek is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 8 april 2002.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Wetenschappelijk Onderzoek,

Ch. PICQUE.

Aanhef

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op artikel 37 van de Grondwet;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT