Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 29 november 1991 tot vaststelling van het statuut van de ambtenaren van de Regie der Luchtwegen., de 8 septembre 1997

Artikel 1. Titel VI van het koninklijk besluit van 29 november 1991 tot vaststelling van het statuut van de ambtenaren van de Regie der Luchtwegen, die de artikelen 46 tot 52 bevat, wordt vervangen door de volgende bepalingen :

" TITEL VI. - Beoordeling.

Art. 46. § 1. De beoordeling is verplicht voor ieder vastbenoemd ambtenaar met een rang lager dan rang 13.

§ 2. Voor iedere ambtenaar wordt een beoordelingsdossier bijgehouden, waarvan de betrokkene kennis kan nemen.

Dit dossier bevat onder meer een persoonskaart waarop ieder feitenrelaas en alle duidelijke gunstige of ongunstige, bevindingen worden opgetekend die geschikt zijn om als beoordelingsgrond te dienen.

Deze feiten en bevindingen moeten betrekking hebben op de uitoefening van het ambt of moeten rechtstreeks verband houden met dat ambt. Zij moeten door de betrokkene worden geviseerd op het ogenblik dat zij in het dossier worden opgetekend.

De uitslag, die de ambtenaar voor de loopbaanexamens heeft behaald, wordt eveneens nauwkeurig opgetekend.

Geen aanbeveling, van welke aard ook, mag in het beoordelingsdossier voorkomen.

Art. 47. § 1. De beoordelingen opgetekend in de beoordelingsstaat, waarvan het model is opgenomen in bijlage V, worden samengevat in één van de volgende vermeldingen die dan de eigenlijke beoordeling uitmaakt : "goed", "voldoende", "slecht".

§ 2. De beoordeling wordt gegeven op grond van de objectieve opvatting omtrent de waarde, de geschiktheid, de prestaties en de verdiensten van de ambtenaar.

De beoordeling wordt uitgedrukt met behulp van beschrijvende formules overeenkomstig de op de beoordelingsstaat vermelde aanwijzingen.

Art. 48. § 1. De beoordeling wordt aan de in artikel 46 § 1 bedoelde ambtenaren voor de eerste maal toegekend in de loop van het tweede semester van het jaar volgend op dat van hun benoeming in vast verband. De beoordelingsstaten worden daartoe in de loop van de maand september opgemaakt en uiterlijk op vijftien oktober toegezonden aan de overheid die de beoordeling toekent.

§ 2. Een beoordeling wordt toegekend aan de ambtenaren bedoeld in artikel 73 die er nog geen hebben gekregen.

In dit geval worden de beoordelingsstaten binnen de dertig dagen na het afsluiten van de termijn van inschrijvingen of kandidatuurstelling opgemaakt en bezorgd aan de overheid die de beoordeling toekent. Bij ontstentenis van toekenning van een andersluidende beoordeling binnen veertig dagen na het afsluiten van voormelde termijn, wordt voor wat de toepassing van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT