Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk Besluit van 9 maart 2006 tot vaststelling van de statuten van het ' Fonds ter reductie van de globale energiekost ', de 6 juillet 2009

Artikel 1. In artikel 11.1 van de bijlage van het koninklijk besluit van 9 maart 2006 tot vaststelling van de statuten van het " Fonds ter reductie van de globale energiekost ", worden de volgende wijzigingen aangebracht :

" 1° in het eerste lid worden de woorden " De permanente omvang van de schuldpositie wordt beperkt tot maximaal honderd miljoen euro ( euro 100.000.000) " vervangen door de woorden " De permanente omvang van de schuldpositie wordt beperkt tot maximaal tweehonderd en vijftig miljoen euro ( euro 250.000.000) ".

Art. 2. In artikel 12 van de bijlage van het koninklijk besluit van 9 maart 2006 tot vaststelling van de statuten van het " Fonds ter reductie van de globale energiekost ", worden het eerste en het tweede lid vervangen door :

" De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit 12 leden, benoemd voor een verlengbare termijn van zes jaar. Er zijn evenveel Nederlandstalige als Franstalige leden.

Elke Gewestregering wordt uitgenodigd 2 leden van de raad van bestuur voor te dragen. Het bestuursmandaat wordt, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering, gratis uitgeoefend. "

Art. 3. Artikel 14 wordt vervangen als volgt :

" Art. 14. De raad van bestuur kiest onder de leden die niet door een gewestregering zijn voorgedragen, een voorzitter en een ondervoorzitter. Deze laatste is van een andere taalrol dan de voorzitter. "

Art. 4. Aan artikel 16, zesde lid wordt het woord " e-mail, " toegevoegd na de woorden " Om zich op een bepaalde vergadering te laten vertegenwoordigen, mag een bestuurder per brief, ".

Art. 5. De Minister bevoegd voor Klimaat en Energie wordt belast met de uitvoering van huidig besluit.

Gegeven te Brussel, 6 juli 2009.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Financiën,

D. REYNDERS

De Minister van Maatschappelijke...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT