Oproep tot kandidaten voor het extern lidmaatschap van het sectoraal Statistisch Toezichtscomité Er zal worden overgegaan tot het aanwijzen van de mandaten van de externe leden van het Statistisch Toe

Oproep tot kandidaten voor het extern lidmaatschap van het sectoraal Statistisch ToezichtscomitÈ

Er zal worden overgegaan tot het aanwijzen van de mandaten van de externe leden van het Statistisch ToezichtscomitÈ opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer dat zijn zetel houdt te Brussel.

Deze externe leden zullen worden aangewezen door de Kamer van Volksvertegenwoordigers voor een hernieuwbare periode van 6 jaar op door de Ministerraad voorgedragen lijsten met voor ieder te bekleden mandaat, telkens twee kandidaten.

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer :

- verstrekt adviezen en geeft aanbevelingen aan de bevoegde overheden en/of instanties;

- verleent machtigingen voor de verwerking of de mededeling van persoonsgegevens, aan de bevoegde instanties;

- controleert de wijze waarop de mededeling en verwerking van persoonsgegevens geschiedt;

- informeert en verleent bijstand aan de betrokken personen bij de uitoefening van hun rechten en plichten;

om bij te dragen tot de evenwichtige vrijwaring van het grondrecht van elkeen op bescherming van de persoonlijke levenssfeer bij de verwerking van persoonsgegevens.

Sectorale ComitÈs

Binnen de Commissie zijn sectorale comitÈs opgericht die bevoegd zijn voor specifieke sectoren. Een gedeelte (in principe, de helft) van de leden van deze comitÈs wordt aangeduid uit leden van de Commissie. Het voorzitterschap van de comitÈs wordt altijd waargenomen door een lid van de Commissie, normaliter de voorzitter tenzij hij hiervan afziet. Het andere deel betreft zogenaamde externe leden waarvoor hierbij de oproep tot lidmaatschap wordt verricht. De comitÈs zetelen aan ÈÈn vergadering per maand.

Statistisch ToezichtscomitÈ.

Dit sectoraal comitÈ is ondermeer bevoegd voor het verlenen van de machtigingen tot toegang tot of mededeling van de gecodeerde studiegegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek. Het heeft verder bevoegdheden inzake aanbeveling, onderzoek en toezicht met betrekking tot de tenuitvoerlegging, de toepassing en de naleving van de statistiekwet en de wetgeving over de privacybescherming.

De beheersinstelling waarmede dit sectoraal comitÈ in contact staat ingevolge de toepasselijke wetgeving is de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie.

De Directeur-generaal van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de voormelde FOD en de afgevaardigde voor de gegevensbescherming hebben...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT