Statuten van het Startersfonds, coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid., de 16 mai 2003

HOOFDSTUK I. - Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel.

Vorm en benaming.

Artikel 1. De vennootschap wordt genoemd " Startersfonds ".

Haar benaming dient steeds te worden voorafgegaan of gevolgd, op alle akten, facturen, berichten, publicaties, briefwisseling en elk ander document uitgaande van de vennootschap, door de bewoording " coˆperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid " of de initialen " C.V.B.A. ".

Maatschappelijke zetel.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt gevestigd te Lignestraat 1, 1000 Brussel.

Hij kan verplaatst worden naar elke andere plaats in het administratief arrondissement van Brussel-Hoofdstad op beslissing van het bestuursorgaan bevoegd met het laten vaststellen van de statutenwijziging die eruit voortvloeit.

Duur.

Art. 3. De vennootschap wordt opgericht vanaf heden voor een onbeperkte duur.

De vennootschap kan worden ontbonden op beslissing van de algemene vergadering beraadslagend overeenkomstig de regels inzake een statutenwijziging.

Maatschappelijk doel.

Art. 4. De vennootschap heeft als doel bij te dragen tot de financiering van leningen toegekend door het Participatiefonds ten gunste van natuurlijke of rechtspersonen, daarin begrepen niet-werkende werkzoekenden, die hun eigen onderneming wensen op te richten of die gestart zijn met hun beroepsactiviteit sedert maximum vier jaren.

Ten verwezenlijking hiervan kan de vennootschap leningen aangaan, door obligatieleningen of andere, bij elke openbare instelling of elke financiÎle instelling, Belgische of buitenlandse, en in dit kader waarde papieren publiek te koop stellen, te koop aanbieden of verkopen overeenkomstig artikel 3, ß 2, van het koninklijk besluit tot vaststelling van de oprichtingsmodaliteiten van het financieringsfiliaal van het Participatiefonds, Startersfonds genoemd, zoals bedoeld bij artikel 74, ß 4, van de wet van 28 juli 1992 houdende fiscale en financiÎle bepalingen.

De vennootschap kan eveneens leningen toestaan aan het Participatiefonds teneinde laatstgenoemde toe te staan leningen toe te kennen aan de natuurlijke of rechtspersonen bedoeld in 1e alinea van onderhavig artikel.

Zij kan tevens alle financiÎle en commerciÎle operaties verrichten die nodig of gunstig zijn bij de verwezenlijking van haar doel en, in het algemeen, elke operatie verrichten die van aard is haar maatschappelijk doel te bevorderen.

HOOFDSTUK II. - Kapitaal, aandelen, aansprakelijkheid.

Maatschappelijk kapitaal.

Art. 5. 1. Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt.

Het is vertegenwoordigd door maatschappelijke aandelen met een nominale waarde van honderd euro (100 EUR) met de nummers ÈÈn en volgende.

Elk onderschreven maatschappelijk aandeel dient te worden volstort ten bedrage van honderd procent (100 %).

  1. Het vast gedeelte van het kapitaal is vastgesteld op honderddertigduizend euro (130.000 EUR).

    Het is vertegenwoordigd door duizend driehonderd (1.300) maatschappelijke aandelen genummerd van 1 tot 1.300, onderschreven bij de oprichting door de oprichters.

  2. Boven het vast gedeelte is het kapitaal veranderlijk.

    Naast de maatschappelijke aandelen onderschreven bij de oprichting kunnen tijdens het bestaan van de vennootschap andere maatschappelijke aandelen worden uitgegeven bij besluit van de algemene vergadering beraadslagend met een tweederde meerderheid van stemmen verbonden aan de uitgegeven maatschappelijke aandelen: deze zal de uitgifte prijs van de maatschappelijke aandelen bepalen alsook het te volstorten gedeelte bij de onderschrijving.

    Het bestuursorgaan bepaalt op welke tijdstippen de betalingen opeisbaar zijn en richt, ten gepaste tijden, verzoeken aan de vennoten met het oog op de betaling van de nog verschuldigde sommen op de onderschreven aandelen en iedere vennoot zal het opgeÎiste bedrag betalen op het opgegeven ogenblik en plaats.

    Het stemrecht verbonden aan de maatschappelijke aandelen waarvan de storting niet werd uitgevoerd zal geschorst worden zolang de opgevraagde opeisbare stortingen niet werden uitgevoerd.

    Maatschappelijke aandelen.

    Art. 6. De maatschappelijke aandelen zijn op naam.

    Ze zijn ondeelbaar ten aanzien van de vennootschap die, in geval van onverdeeldheid, het recht heeft om de eraan verbonden rechten te schorsen tot ÈÈn enkele van de mede-eigenaars erkend werd als eigenaar van de titel.

    De rechtstreekse deelneming van de federale overheden in de vennootschap zal steeds minimum 75 % van het kapitaal moeten bedragen.

    Als " Federale overheden " worden beschouwd de personen bedoeld in artikel 1, ß 2, van het koninklijk...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT