Koninklijk besluit tot vaststelling van de specificaties en registratieprocedure van de leesapparatuur voor de elektronische identiteitskaart en tot wijziging van het koninklijk besluit van 13 februari 1998 houdende specificaties van de leesapparatuur voor de sociale identiteitskaart., de 7 décembre 2006

Artikel 1. Het opschrift van het koninklijk besluit van 13 februari 1998 houdende specificaties van de leesapparatuur voor de sociale identiteitskaart wordt vervangen als volgt : "Koninklijk besluit tot vaststelling van de specificaties en de registratieprocedure van de leesapparatuur voor de elektronische identiteitskaart en de sociale identiteitskaart".

Art. 2. In artikel 1 van hetzelfde koninklijk besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in het tweede streepje worden de woorden : " -"leverancier" : iedere persoon die leesapparatuur fabriceert, rechtstreeks of onrechtstreeks verdeelt, of die instaat voor het onderhoud van het hele of een deel van het leesapparaat dat dient om gegevens uit te lezen of te schrijven op de sociale identiteitskaart" vervangen door de woorden " -"leverancier" : iedere persoon die leesapparatuur fabriceert, rechtstreeks of onrechtstreeks verdeelt, of die instaat voor het onderhoud van het hele of een deel van het leesapparaat dat dient om gegevens uit te lezen of te schrijven op de sociale identiteitskaart en/of op de elektronische identiteitskaart;";

  2. een derde streepje wordt toegevoegd, luidend als volgt : "- "wet" : Wet van 19 juli 1991 betreffende de bevolkingsregisters en de identiteitskaarten en tot wijziging van de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen. "

    Art. 3. Artikel 2 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt : "De leesapparatuur bedoeld in artikel 4, derde lid, van het koninklijk besluit of in artikel 6quinquies van de wet moet voldoen aan de toepasselijke functionele specificaties en aan de toepasselijke in bijlage beschreven normalisatienormen, opdat de identiteitskaarten zouden kunnen worden gebruikt".

    Art. 4. In artikel 3 van hetzelfde besluit worden in de eerste zin de woorden "voor gebruik van de sociale identiteitskaart" toegevoegd tussen de woorden "van de bevoegde personen," en "kunnen de volgende documentatie bekomen".

    Art. 5. Een artikel 3bis wordt in hetzelfde besluit ingevoegd, luidend als volgt : "De leveranciers die deze leesapparatuur ter beschikking wensen te stellen voor gebruik van de elektronische identiteitskaart, kunnen de volgende documentatie bekomen bij de Federale overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie :

    1. specificaties van het systeem van de elektronische identiteitskaart,

    2. beschrijving van de commando's nodig voor het lezen en schrijven van de elektronische identiteitskaart,

    3. beschrijving van de procedure voor het online testen van de elektronische identiteitskaart,

    4. proefexemplaren van de elektronische identiteitskaart. "

    Art. 6. In artikel 4 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. in de eerste zin worden de woorden "van de bevoegde personen" en "bij de Kruispuntbank van de sociale zekerheid" geschrapt;

  4. in de bepaling onder 2° worden de woorden "met betrekking tot de naleving van de ISO-norm 7816 - 1 tot 4, en anderzijds met betrekking tot de naleving van de technische en functionele specificaties en van de kwaliteits- en performantiecriteria die in bijlage worden vermeld" vervangen door de woorden "met betrekking tot de naleving van de relevante delen van de ISO-norm 7816, en anderzijds met betrekking tot de naleving van de toepasselijke technische en functionele specificaties en van de toepasselijke kwaliteits- en performantiecriteria in bijlage I bij dit besluit".

    Art. 7. Een artikel 4bis wordt in hetzelfde besluit ingevoegd, luidend als volgt :

    " Art. 4bis. § 1. De leverancier dient zijn referentiedossier in :

    1. bij de Kruispuntbank van de sociale zekerheid voor zover enkel een registratienummer wordt aangevraagd voor een leesapparaat dat dient om gegevens uit te lezen en/of te schrijven op de sociale identiteitskaart;

    2. bij de Federale overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie voor zover enkel een registratienummer wordt aangevraagd voor een leesapparaat dat dient om uitsluitend gegevens uit te lezen en/of te schrijven op de elektronische identiteitskaart.

    § 2. Indien gelijktijdig een registratienummer wordt aangevraagd voor een leesapparaat dat dient om zowel op de sociale identiteitskaart als op de elektronische identiteitskaart gegevens uit te lezen en/of te schrijven, dient de leverancier twee aparte referentiedossiers in en duidt telkens aan dat het gaat om een gelijktijdige registratieprocedure.

    De Kruispuntbank van de sociale zekerheid en de Federale overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie informeren elkaar onverwijld van de gelijktijdige neerlegging door de leverancier. "

    § 3. De aanvraag tot registratie van een leesapparaat voor de elektronische identiteitskaart geschiedt aan de hand...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT